IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ИКЕА ще произведе играчка по дизайн на българско дете

Рисунката на летящия дакел-еднорог Мури на десетгодишната Мира от София бе избрана сред 70 хил. предложения от цял свят

13:42 | 06.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: ИКЕА България</p>

Снимка: ИКЕА България

ИКЕА ще произведе играчка по дизайн на българско дете. Инициативата е част от „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели“, който се провежда за трета поредна година и вдъхва живот на рисуваните герои на 10 деца. Картинките ще се превърнат в лимитирана серия плюшени играчки с кауза, които ИКЕА ще продава в магазините си в цял свят.

За първи път в конкурса има български финалист – десетгодишната Мира от София, която впечатли международното жури с рисунка на крилатия дакел Мури, съобщиха от компанията. В конкурса са взели участие 70 000 предложения от цял свят. 

„Това куче е фантастично, изглежда сякаш може едновременно да танцува балет и да лети. Формата на главата и изражението му са право в десетката“, коментира Бодил Фритьофсон, продуктов технолог в ИКЕА Швеция.

Десетте плюшени герои, сред които има също бухал с форма на яйце, щастлив паяк и синя птиценинджа, ще бъдат част от благотворителната инициатива „Време е за игра, време е за добри дела” на ИКЕА през 2017 г. За всяка продадена играчка в периода на кампанията, фондацията на ИКЕА и ИКЕА България отделят средства в полза на проекти, които подкрепят правата на децата по света и у нас да играят и да се развиват. 

Снимка: ИКЕА България

„Много се радвам, че Мури ще се превърне в истинска играчка и ще помогне на толкова много деца по света. Доброто живее във всеки, просто трябва да го видиш. Пожелавам на всички малки художници да следват мечтите си и да рисуват повече“, изрази радостта си Мира.

Благодарение на играчките, продадени в рамките на кампанията, миналата година са набрани 21,5 млн. евро, които ще подкрепят хиляди деца по света. У нас за последните четири години инициативата събра общо над
140 хил. лева за проекти на УНИЦЕФ България. Набраните средства осигуряват домашен уют в социални центрове, създадени от УНИЦЕФ в пет български града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още