IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon Studios мести снимачната площадка на „Властелинът на пръстените“

Студиото изостава икономически обвързаната с продукцията Нова Зеландия и се насочва към Великобритания заради ограниченията около коронавируса

17:42 | 13.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Amazon Studios ще снима втория сезон на своята дългоочаквана поредица „Властелинът на пръстените“ във Великобритания, като измества снимачната площадка от Нова Зеландия, където са заснети популярните филмови адаптации на фентъзи романа, съобщава Bloomberg. 

Постпродукцията на първия сезон ще продължи в Нова Зеландия до следващия юни, съобщиха от компанията в четвъртък. Сериалът, чието създаване струваше около 465 млн. долара само за първия сезон, според данни на Hollywood Reporter, е планирано да бъде пуснат в стрийминг платформата на Amazon Prime Video през септември 2022 г.

Макар компанията да заяви, че промяната е в съответствие със стратегията ѝ за разширяване на производствения ѝ отпечатък във Великобритания, индустриалното издание Deadline съобщи, че строгите затваряния на границите на Нова Зеландия по време на пандемията възпрепятстват британските служители да се върнат у дома. Блокадата също така пречи на ръководителите на Amazon да посетят местата на снимките.

През септември 2019 г., когато Amazon обяви Нова Зеландия за основна дестинация за заснемането на сериала, компанията похвали „гостоприемството“ на местните власти, добавяйки, че очаква с нетърпение да задълбочи партньорството си с тях.

Правителството на Нова Зеландия е разочаровано от решението на студиото да премести снимките на друго място, заяви министърът на икономическото развитие Стюарт Наш в петък.

Нова Зеландия, която се радва на туристически бум след излизането на първия филм от трилогията „Властелинът на пръстените“ през 2001 г., придава голямо значение на поредицата на Amazon, като се съгласи да предостави допълнителни 5% в допълнение към стандартните 20% стимули към бюджета на продукцията.

„Изключително се гордея с киноиндустрията на Нова Зеландия“, изтъква Неш. "Решението на Amazon Studios по никакъв начин не отразява възможностите на нашата местна филмова индустрия или таланта на хората, които работят в нея", добавя той.

Решението на Amazon Studios подчертава дилемата, пред която е изправена филмовата индустрия по време на продължаващата пандемия от коронавирус, която забави работата по много холивудски продукции, докато международните полети остават ограничени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още