IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Domino's Pizza се разбра с франчайзополучателите си след години спорове

Това доведе до най-големия ръст на цената на акциите на компанията до момента

15:25 | 16.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Цената на акциите на Domino’s Pizza Group записа най-големия си ръст до момента, след като британската фирма за доставки на пица, постигна разбирателство със своите франчайзополучатели и с това сложи край на търговски спор, продължил няколко години, пише Bloomberg.

Сделката с Domino’s Franchisee Association първоначално ще е за три години и включва 20 млн. паунда (27 млн. долара) инвестиции от компанията, сочи изявление от днес. Стойността на книжата нарасна с 31% - най-големият ръст от листването в Лондон през ноември 1999 г.

„Това е положително развитие“, коментира анализаторът на Goodbody Пол Руди в бележка до клиентите. „Споразумението с франчайзополучателите премахва значителна пречка пред постигането на стремежите за растеж на приходите“.

Dominos Dominos

Някои франчайзополучатели твърдят, че нарастващите разходи за храна и бизнес не се споделят справедливо от компанията, писа през юли 2018 г. Sunday Times. Те са писали до борда на Domino’s, заплашвайки да „обявят война“, ако не им бъде даден по-голям дял от печалбата на компанията, допълни вестникът през декември.

Съгласно резолюцията, обявена днес, Domino’s се ангажира да засили маркетинга и да осигури механизъм за отстъпки за храна на франчайзополучателите. В заманя на това те са дали съгласие да открият нови обекти и да участват в нови национални промоции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още