IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакери се домогнаха до банковите данни в Radisson

Пробивът е станал в САЩ и Канада, хотелската верига все още не знае колко човека са пострадали

11:02 | 21.08.09 г.
Хакери се домогнаха до банковите данни в Radisson

Известната хотелска верига Radisson пусна официално съобщение на сайта си, в което съобщава за взлом в компютърната система, в която въвежда банковите данни на клиентите си. Съобщението е подписано от вицепрезидента на Radisson Hotels & Resorts Фредерик Коралус.

 

В периода ноември 2008 г.– май 2009 г. хакери успели да получат достъп до компютърната система на няколко хотела на Radisson и да откраднат банковите идентификационни номера на гостите. Похитени са номерата и срока на валидност на дебитните и кредитни карти, а също така и имената на собствениците им. Сред откраднатата информация за щастие не попадал номерът на социалната осигуровка, съобщават от компанията.

 

Radisson уведомява своите клиенти, че откраднатите данни са на почиващи в САЩ и Канада. Компанията признава, че в настоящия момент не й е известен точният брой засегнати от кражбата хотели, нито броят на гостите, чиито банкови данни са били откраднати.

 

Хотелската верига сама научила за пробива в системата от липси по своите сметки. В съобщението е отправен съвет към клиентите на Radisson внимателно да следят състоянието на банковите си транзакции и в случай на съмнение веднага да се обърнат към компетентните органи.

 

Хотелската верига на Radisson Hotels & Resorts включва над 400 хотела в 68 страни по света и е част от хотелската група Carlson Hotels Worldwide, която притежава още Regent, Park Plaza и Park Inn.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още