IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Остров на Малдивите ще предлага работа само на блондини

В луксозния курорт целият персонал ще бъде от руси мъже и жени

12:04 | 06.10.10 г.
Островът на блондините ще наема предимно руси хора, за да опровергае мита за интелекта им. Снимка: Olialia Group
Островът на блондините ще наема предимно руси хора, за да опровергае мита за интелекта им. Снимка: Olialia Group

Туристическа компания обяви плановете си за създаването на луксозен почивен курорт на Малдивите, който ще бъде обслужван предимно от блондини. Целта на инициативата е да се опровергае стереотипът, че русите мъже и  жени са по-малко интелигентни.

Наред с класическите туристически пакети дамите, които посещават острова, ще имат възможността да се възползват от услугата „образователен център“, която ще ги учи „как винаги да изглеждат страхотно“, съобщава вестник Telegraph.

Компанията, която организира рая за русите хора Olialia Group се занимава с редица дейности, в това число фотосесии, менажиране на яхти, отдаване на лимузини под наем и други и има британско, руско и немско финансово участие, съобщава вестникът. Новата инициатива на смесеното дружество ще бъде реализирана на частен остров в архипелаг на Малдивите в Индийския океан, като се очаква курортът да отвори официално врати през 2015 г.

Проектът включва създаването на летище и яхтено пристанище за гостите на частния остров, както и персонал, който ще е съставен изцяло от руси мъже и жени.

„Момчетата и момичетата ни са доста умни и с дипломи. Всички те искат да правят нещо значимо с живота си. Имат доста бизнес идеи“, казва латвийката Гидре Пукиен, която е част от организаторите на проекта.

Докато властите на Малдивите вече обявиха, че нямат нищо против създаването на острова, рискове за проекта се крият от разпалване на напрежението между умерените и консервативно настроени представители на религията в ислямската страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още