IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qatar Airways подарява 100 000 безплатни билета на медиците

Кампанията стартира на Международния ден на медицинските сестри като израз на огромна благодарност към героите от първа линия

12:22 | 14.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: Qatar Airways</em></p>

Илюстрация: Qatar Airways

В следващите няколко дни Qatar Airways ще подари 100 000 безплатни билета на медицински работници от първа линия, с което изразява огромната си благодарност към медиците за тяхната всеотдайна работа и истински героизъм в борбата срещу COVID-19.

През последните месеци, Qatar Airways не спря да лети и изпълнявайки основни натоварени линии, както и над 100 чартърни полета, авиокомпанията изпълни успешно мисията да прибере над един милион души обратно при семействата им в тези несигурни за всички времена. Усилията авиокомпанията да остане отговорна към обществото се възнаградиха с множество изказани благодарности от пътуващи и правителства в целия свят. Авиокомпаанията, силно развълнувана от получената обратна връзка от своята подкрепа, взе решение, че е време сега тя да изкаже благодарност и да подкрепи истинските герои на деня – медиците по света.

Кампанията стартира в 00.01ч. на 12 май и ще прикючи в 23:59ч. на 18 май. Медицинските специалисти трябва да се регистрират на qatarairways.com/ThankYouHeroes като попълнят кратък формуляр, след което ще получат уникален промоционален код. Побързайте да изпратите регистрация, тъй като заявките ще се обработват според времето на направените регистрации и до изчерпване на предвидените билети.

Медицински професионалисти от целия свят могат да участват. За да се осигури прозрачност, всяка държава има определен брой билети според броя население.

Получилите промоционален код могат да резервират до два двупосочни билета с него за пътуване икономична класа по полетите на Qatar Airways – един за регистрирания и един за негов придружител. Билетите трябва да бъдат издадени до 26 ноември с тръгване най-късно 10 декември 2020г. Билетите ще имат изключително либерални условия – неограничен брой промени на датите на пътуването или дестинацията без такси. Тарифата и горивната такса и др. доплащания са за сметка на авиокомпанията, пътуващите покриват само летищните такси.*

Изпълнителният директор на Qatar Airways Group, Негово Превъзходителство г-н Акбар Ал Бакер заяви: “Ние в Qatar Airways сме безкрайно благодарни на медицинските работници по света за тяхната работа и всеотдайност да се грижат за хората в тези трудни времена. Тяхната доброта, ангажираност и професионализъм спасяват стотици хиляди животи всеки ден.

“Обединени от тяхната всеотдайност, изказваме нашата огромна благодарност. Сега е наш ред да подкрепим медиците от първа линия. Няма думи или жест, достатъчни да възнаградят тези смели мъже и жени, но се надяваме че нашето предложение за безплатни билети с Qatar Airways ще им позволи малко заслужена почивка някъде по света, където винаги са мечтали да отидат.”

Заедно с билетите медиците ще получат ваучер за 35% намаление за магазините на Qatar Duty Free на Международно Летище Хамад в Доха.

Qatar Airways наскоро обяви, че започва да възобновява полетите от глобалната си мрежа поетапно според съответното търсене от отделните държави, както и мерките от техните държавни органи. Намерението е от 52 дестинации в края на май, полетите да бъдат възстановени до 80 дестинации в края на юни. За момента полетите до/от София са налични след 25 октомври, което е стартът на най-натоварения период за пътуващите по дестинациите на компанията от нашата страна. При промяна в ситуацията, това може да да се случи и по-рано.

Qatar Airways постоянно преразглежда процесите, за да гарантира чиста и безопасна среда на борда и в транзитните салони. Самолетите редовно се дезинфектират като част от обичайния процес на почистване. Процесите са безкомпромистно обвързани с най-новите протоколи на хигиена и процедури за почистване и използване на продукти, препоръчани от Световната Асоциация по Авиационен Транспорт (IATA) и СЗО.

В допълнение, самолетният парк, с който оперира Qatar Airways, е един от най-новите и модерни в света и разполага с най-съвременните системи за филтриране на въздуха, които се предлагат на пазара. Тези системи са оборудвани с промишлени НЕРА филтри, които премахват 99,97% от вирусните и бактериалните замърсители от циркулиращия въздух, осигурявайки най-ефективната защита срещу инфекция.

Qatar Aircraft Catering Company (QACC) е първата организация в света, която получи сертификат ISO22000:2018 от Бюро Веритас, акредитирано от UKAS, потвърждаващ, че системата за управление на безопасността на храните на QACC отговаря на най-виските стандарти. Всички съдове и прибори за хранене се мият с препарати и се изплакват с деминерализирана прясна вода с температура, която убива патогенните бактерии. При санитарната обработка персоналът носи предпазни ръкавици за еднократна употреба, а приборите се опаковат индивидуално.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още