IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делта вариантът натежа над резултатите на Royal Caribbean

Все повече потребители са склонни да потеглят на ваканция, но мнозина се опасяват от Covid-19

17:47 | 29.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Eva Marie Uzcategui/Bloomberg</em></p>

Снимка: Eva Marie Uzcategui/Bloomberg

Круизната компания Royal Caribbean Group не успя да изпълни прогнозата за тримесечните си приходи, тъй като хората все още се притесняват да ходят на круизи заради бързо разпространяващия се делта вариант на коронавируса, предава Ройтерс.

Круизни кораби започнаха да отплават от американските пристанища от края на юни, с предимно ваксинирани гости и екипажи, но някои случаи на борда и ръста на броя на заразените с Covid-19 засилиха опасенията за краткосрочното бъдеще на индустрията.

Редовното тестване помогна круизните линии да се уверят, че изолираните случаи на новия коронавирус няма да се превърнат в големи огнища, въпреки че реакциите към възобновяването на плаванията са смесени.

Общите приходи на Royal Caribbean достигнаха 457 млн. долара през третото тримесечие, завършило на 30 септември, спрямо прогноза за 567 млн. долара по данни на Refinitiv.

Коригираната нетна печалба за периода е 4,91 долара на акция, докато анализаторите очакваха 4,41 долара на акция. Приходите от продажбата на билети са 280,2 млн. долара при очаквани 498,8 млн. долара.

Анализаторите обаче очакват нарастващото търсене и големите спестявания на домакинствата да подкрепят възстановяването на круизната индустрия. Royal Caribbean заяви, че обемът на резервациите ѝ се е подобрил, след като делта вариантът доведе до налагането на блокади през лятото.

Royal Caribbean, която стана първият голям круизен оператор, който възобнови операции от американските пристанища през юни, заяви, че плаванията за 2022 г. са резервирани до исторически диапазони, а цените остават високи през цялата година.

„Броят на случаите намалява, а търсенето започна да се завръща. Потребителите показват своята устойчивост и желание за ваканция“, коментира главният изпълнителен директор Джейсън Либърти.

Цената на акциите на Royal Caribbean се понижи с 1% преди началото на борсовия ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още