IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony Ericsson показа "PlayStation смартфон"

Устройството напомня дизайн на игрова конзола на Sony и поддържа някои от по-старите PlayStation игри

15:44 | 07.02.11 г.
Sony Ericsson показа "PlayStation смартфон"

Sony Ericsson показа за първи път официални снимки на смартфона Play. Рекламното клипче на PlayStation смартфон, напомнящ по дизайн игровата конзола PSP Go, бе показано на 6 февруари на един от първите мачове на Суперкупата по американски футбол, съобщава вестник The Wall Street Journal.

Официалната презентация на телефона ще бъде на 13 февруари по време на събирането на различни производители и търговци на Mobile World Congress в Барселона.

Устройството е със слайд технология и ще работи с операционна система Android. Има сензорен екран, а на подвижния панел вместо клавиатура е разположен контролен пулт, заимстван от портативните конзоли на Sony.

По информация на търговци смартфонът ще се казва Xperia Play и се очаква да е първото устройство, което е направено по новосъздадените от Sony стандарти и спецификации. Според тях устройствата, които се правят на база Android, ще могат да поддържат по-стари Play Station игри на мобилни телефони и таблети, тъй като този тип устройства постепенно се превръщат в приоритет за стратегията за развитие на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още