IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone 5 може да се появи на пазара в средата на август

Според китайско издание обаче Apple може да забави пускането на смартфона заради проблеми с прегряването

17:42 | 15.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="margin-bottom: 0cm">
	Apple е известна с практиката си да наема допълнително хора за магазините си, когато пуска нови модели устройства. Илюстрация: reed.co.uk</p>

Apple е известна с практиката си да наема допълнително хора за магазините си, когато пуска нови модели устройства. Илюстрация: reed.co.uk

Обява на Apple за наемане на служители във Великобритания стана причина за нови спекулации в технологичните блогове за евентуалната поява на iPhone 5 на пазара.

До този момент предположенията бяха, че телефонът ще бъде пуснат в продажба в средата на септември, но компанията на Стив Джобс се подготвя да наеме допълнителен персонал в магазините си в Англия към средата на август, пише electronista.com.

Технологичната компания е известна с практиката си да наема допълнително хора за магазините си, когато пуска нови модели устройства.

Във въпросната обява пише, че новонаетите служители ще преминат 4-дневно обучение и ще работят в магазините на Apple до 29 октомври, като работата им ще бъде да представят продуктите и да привличат клиенти. Заплатата им ще бъде по 75 лири на ден.

Възможно е обаче новите хора да бъдат наети по-рано от необходимото, за да придобият малко повече опит и представа от работата в магазините на компанията, и телефонът да се появи наистина през средата на септември, както се предполагаше досега.

Apple може да забави старта на новия iPhone, пише китайският сайт Sohu.com. Според изданието намалените размери на корпуса причиняват прегряване на двуядрения чип и това е причината за отлагане на премиерата от лятото за есента, или дори за началото на следващата година.

До тогава в него ще бъде включен чипът от следващо поколение А6, който вероятно ще е изработен по 28 nm технология, но не от Samsung. 

Очаква се iPhone 5 да не е с напълно нов дизайн, но ще разполага с подобрена камера (вероятно 8МР), стъкло Gorilla и вероятно двуядрена версия на сегашния процесор A4.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още