IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lenovo обогатява линията си за учащи с подобрените лаптопи Classmate+ и Converti

Новите устройства залагат на устойчивост, достъпност и дълъг живот на батерията

16:40 | 20.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Lenovo&nbsp;</p>

Снимка: Lenovo 

Китайският производител на компютърна техника Lenovo обяви второ поколение лаптопи за ученици от серията Classmate+, като новите модели се предлагат както в традиционната за лаптоп форма, така и във вариант на таблет. 

Новите предложения са подходящи както за учащи, така и за учители и IT администратори. Те се отличават с повишена издръжливост при разливане на течности, конкурентни цени и живот на батерията до 10 часа. Серията Classmate+ предлага допълнителни практични характеристики благодарение на софтуерния пакет Intel Learning Series, който включва електронен четец, уеб камера и опции за дигитално писане.

„Като номер 1 производител на компютри за учащи, ние насърчаваме обучението с помощта на новите технологии,” казва Майкъл Шмедлен, директор образователни продукти на Lenovo, “Lenovo създаде новите лаптопи Lenovo Classmate+ Clamshell и Classmate+ Convertible в партньорство с Intel. Заедно доказахме, че преносимите компютри се вписват идеално в учебната среда, независимо от местоположението и бюджета, който може да бъде отделен за тях.”

Новите лаптопи Classmate+ на Lenovo са проектирани по начин, който да ги направи още по-издръжливи при употребата им от ученици. Клавиатурата им е с повишена водоустойчивост, допълнително защитени ъгли и подсилена стоманенa панта. Специално внимание е обърнато и на изхода за електрозахранващия кабел, а 10,1-инчовият екран е с антирефлексно покритие. Моделът Convertible разполага с капацитивен сензорен екран с дигитална писалка  и възможност за висока осветеност или висока резолюция.    

Лаптопите са снабдени с всичко необходимо на учениците, за да вършат основните си задължения - процесор Intel Atom N2600, до 2GB DDR3 и хард диск до 320 GB или пък 32 GB SSD. Шест-клетъчната батерия позволява активна употреба на лаптопа до 10 часа, което практически го прави използваем през целия ден. Компютрите са снабдени с 3 USB порта, VGA и възможност за добавяне на HDMI порт за пренос на данни и предаване на видео съдържание със стандартна или висока резолюция към отделен монитор или телевизор. Новите Classmate+ са снабдени с уеб камера с резолюция 2 мегапиксела, като стандартно лаптопите се предлагат в сив цвят.

Наред с това моделът Lenovo Classmate+ Convertible разполага с подсилена въртяща се панта, проектирана да издържи десетки хиляди цикъла на завъртане. Компютърът е снабден и с вграден хардуерен бутон, който прави скролирането в електронните книги лесно като детска игра. Предвидена е и възможност за вграждане на модул за защита на пароли и електронни сертификати от злонамерени атаки и физическа кражба.

Лаптопите Lenovo Classmate+ и Convertible ще бъдат представени на образователни и правителствени организации през януари. Цената на Lenovo Classmate+ и Convertible ще варира според данъчното законодателство и конфигурациите в конкретния пазар.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още