IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG представи най-големия и най-тънък OLED телевизор

Компанията планира да разработи продукта и да го пусне в продажба в Европа през втората половина на годината

12:59 | 31.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Себастиан Фетел бе специален гост на събитието.<em> Снимка: LG</em></p>

Себастиан Фетел бе специален гост на събитието. Снимка: LG

Корейският концерн за потребителска електроника LG Electronics представи своето виждане за бъдещето на телевизорите при представянето на най-големия (55-инчов) и най-тънък OLED телевизор в света по време на специално събитие в прочутата зала Salle des Etoiles в Монако.

По време на събитието LG разкри плановете си да разработи най-качествените OLED телевизори за масовия пазар и да ги пусне в продажба в Европа през втората половина на годината, а специален гост на церемонията бе двукратният световен шампион от Формула 1 Себастиан Фетел.

„В историята на телевизията има много малко нововъведения, оказали такова въздействие, каквото появата на OLED телевизорите, каза Хавис Куон, президент и главен изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. „Използваме израза „най-добрият дисплей“ за нашия модел, защото OLED телевизора на LG наистина надминава всички очаквания за качество на картината и красив дизайн. Тази година планираме да превърнем OLED в синоним на LG”.

WRGB технологията, която се използвана при OLED телевизорите, е резултат на години проучвания и разработки на LG. Същата компания, пусна на пазара първия 15-инчов OLED телевизор през 2009 година. Tехнологията на LG 4 Color Pixel използва допълнителен бял суб-пиксел, за да подобри качеството на възпроизвежданите цветове. Друга технология - Color Refiner - подобрява изображението, като резултат на това картината е възможно най-жива, естествена и приятна за човешкото око. Екранът също така предоставя перфектно визуално изживяване, без изкривяване и загуба на контраст, независимо от околната светлина или зрителния ъгъл.

За разлика от LCD и LED дисплеите, които се нуждаят от задно осветяване, OLED телевизорите генерират собствена светлина и позволяват по-тънък дизайн. Освен това корпусът на модела е направен от подсилена пластмаса от въглеродни влакна (карбонови нишки). По този начин инженерите на LG са създали краен продукт с дебелина 4 мм и тегло 10 кг. Така се ражда философията на LG за „дизайн, тънък като хартия“. OLED телевизорът на LG съчетава в себе си и своята водеща 3D технологията CINEMA 3D, с възможностите на Smart платформата на компанията.

Заедно с 55-инчовия OLED телевизор LG представи най-новата си линия телевизори за европейския пазар. Тя включва CINEMA 3D Smart телевизори с CINEMA SCREEN дизайн, която беше представена в страната през месец април и Ultra Definition (UD) 3D телевизори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още