IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

RIM представя нова версия на PlayBook

Инвеститорите обаче не са впечатлени и акциите на канадската компания отново поевтиняват

19:51 | 02.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
RIM представя нова версия на PlayBook

Канадската компания Research in Motion избра родната си страна, за да представи новия модел на таблета си PlayBook. Той ще поддържа работа със SIM-карти – ключова функция, която отсъстваше от предишните версии на продукта, пише Ройтерс.

Производителят на BlackBerry обви, че новите таблети ще излязат за продажба в Канада през следващата седмица, а след това постепенно ще бъдат пуснати в САЩ, Европа, Южна Африка, Латинска Америка и Карибите.

Таблетът PlayBook, първият модел от който дебютира преди година, е стратегически важен за RIM. Причината е, че той е първият продукт, който използва операционната система QNX, която се очаква да бъде пренесена и в новото поколение телефони BlackBerry.

До този момент обаче PlayBook получава доста критики, тъй като в началото му липсваха важни функции, като електронната поща например. На този етап той не успява да привлече интереса на потребителите въпреки относително ниската си цена и последвалите подобрения.

Днес акциите на RIM губят 3,5 на сто до цена 6,87 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още