IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kia ще интегрира Google Maps в Sorento

Шофьорът и спътниците ще могат да ползват и т. нар. Points of Interest

16:48 | 03.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Kia ще интегрира Google Maps в Sorento

Корейският автомобилен концерн Kia Motors ще доставя версия 2014 на своя модел Sorento с предварително инсталиран Google Maps.

Първите такива автомобили ще се появят на пазара още през първото тримесечие на тази година. Не само карти, но и инструкции за движение ще бъдат вградени в инсталираното телематично решение на Google, пише CNet.

Шофьорът и спътниците ще могат да ползват и т. нар. Points of Interest - POI-точки, които представляват интерес за потребителя, напр. чешми, заведения, бензиностанции, "засади" на пътната полиция и т. н. полезни места. Те идват от Google Maps и Google Places.

Google Places предлага интернет страници, посветени на отделни бизнеси, съдържащи точното местонахождение със снимки от улицата и офиса, както и коментари на клиенти за услуги и продукти на съответната компания или човек. 

Kia интегрира предложенията на Google във второто си поколение телематична система UVO. Възможно е дори да се прехвърли крайната точка на дадено пътуване от смартфона на асистента в автомобила. 

Kia Sorento се счита за средно голям джип. Той тежи малко под два тона и в дизелова версия консумира най-малко 5,8 литра на 100 километра, а във версия с бензинов двигател харчи поне по 8,7 литра на сто.

Sorento 2014 обаче няма да е първият джип с Google Maps. Audi A7 внедри Google Maps в пълния им обем, а Ford още през 2010 г. обяви, че продаваните в САЩ модели със системата Ford Sync ще приемат напътствия и от Google Maps.

Според мненията на потребителите във форума на Ford Google вече не поддържа такава синхронизация след август 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още