IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi изпревари BMW в премиум сегмента

В Китай концернът отчита ръст от цели 39% за януари благодарение на удължената версия на седана А4

11:49 | 11.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Audi изпревари BMW в премиум сегмента

Принадлежащият към Volkswagen автомобилен концерн Audi излезе начело по продажби в премиум сегмента, като успя да изпревари лидера BMW. За първия месец от годината компанията от Инголщад е продала 111 750 автомобила срещу 107 276 на баварците, които бяха начело от 2005 г., пише Bloomberg.

Промяната на върха е факт благодарение на ръста от 16 %, който записа Audi през януари. За Китай увеличението е с цели 39%, като то се дължи на продажбите на удължената версия на седана А4 за местния пазар.

Коментирайки резултатите за януари, икономическата агенция обаче е на мнение, че това положение няма да се запази. Тоест, Audi ще успява да излиза начело в някои от месеците, но лидер в сегмента ще продължи да бъде BMW.

Очакванията са баварците бързо да си върнат първото място след излизането на новите модели - 3-Series GT и 4-Series. Експертите са категорични, че те ще имат успех и в Китай, който през миналата година се превърна в основен пазар за баварския концерн.

На трето място при премиум автомобилите e Mercedes-Benz. През януари компанията е продала 94 895 автомобила, като записва ръст от 9% благодарение на новите А и B-Class, както и на повишеното търсене на всъдеходите на компанията.

И трите германски премиум марки до момента успяват да компенсират намаляването на продажбите в Европа с увеличение на други пазари. Важна роля в тази стъпка ще играе повишеното търсене в Индия. През юни Mercedes-Benz ще представи там новата A-Class, която ще бъде последвана от BMW 1-Series, а през 2014 г. в Индия ще се появи и Audi A3.

Още новини за пазара на автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още