IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MG 3 ще се бори с MINI и Opel Adam

Моделът е в основата на големите надежди за успешно завръщане на британската компания

10:23 | 14.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
MG 3  ще се бори с MINI и Opel Adam

MG 3 ще струва по-малко от 10 000 паунда в родната си Великобритания, съобщиха от централата на компанията. Моделът, който бе показан за пръв път през тази седмица, ще се предлага със „стотици“ възможности за персонализация.

Клиентите ще могат да избират между 10 екстериорни цветове, веселяшки кръстени „Hello Yellow”, например. Двете горни нива на оборудване ще се предлагат стандартно с Bluetooth връзка, климатик, както и дигитално радио. Срещу доплащане ще може да бъде поръчан дори асистент за потегляне под наклон.

Колата ще дебютира на пазара с „MG 3 Collection” набор от персонализации, включващи различни разкрасителни процедури за екстериора под формата на стикери, ленти и различни цветови комбинации.


MG 3 бе представен за пръв път на изложението в Шанхай през април. Европейската му версия ще се произвежда в Англия, като някои от компонентите ще бъдат доставяни от Китай, откъдето е компанията майка SAIC.

Освен като важна стъпка към възраждането на английската компания, новият модел се смята от създателите си и за бъдещ конкурент на MINI и Opel Adam. Едно от основните преимущества на колата ще бъде по-ниската цена и по-просторния интериор. От компанията уточняват, че размерите припокриват тези на Ford Fiesta, а купето ще се предлага само във вариант с пет врати.

Първоначално MG 3 ще се предлага само с един двигател – 1.5 бензин със 105 к.с., който ще бъде комбиниран с 5-скоростна механична трансмисия.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още