IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW показа сребърна 7-Series

За най-скъпата лимузината на марката са използвани 10 кг от ценния метал, а цената е 330 хил. евро

12:00 | 24.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	В този модел ще бъдат втъкани 10 кг. сребро. <em>Снимка: BMW</em></p>

В този модел ще бъдат втъкани 10 кг. сребро. Снимка: BMW

Германският производител на луксозни автомобили BMW представи най-скъпия вариант на седана 7-Series - 760Li Sterling. Модификацията е създадена съвместно с германската фирма Robbe&Berking, която се занимава с производството на сребърни изделия вече 139 години. 

За автомобила са били използвани 10 кг. сребро, проба 925. От ценния метал са направени решетката на радиатора, дръжките на вратите, лайсните на багажника и емблемите. Освен това сребро е използвано за голяма част от елементите в салона, както и за седалките. То е втъкано дори в централната конзола на автомобила.

Почти всички елементи са изработени на ръка, като е използвана една от най-сложните техники - Мartele. При нея всяка част се полира допълнително, като се нанасят рисунки, които са вдълбани в метала. Това е особено трудно, тъй като майсторът, работещ със среброто, има право само на един удар върху елемента. Ако има разминаване в дълбочината, той се бракува.

Специалната модификация на 7-Series разчита на 6.0-литров, 12-цилиндров бензинов двигател с мощност 544 к.с. и 8-степенна автоматична скоростна кутия. От 0 до 100 км/час лимузината ускорява за 5.3 секунди. Цената на тази версия е 330 000 евро, докато базовата 760Li струва 148 100 евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още