IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов живот за Warszawa

Конструкторите ще предложат седана с двигател от BMW M5

12:59 | 03.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимкa: Newwarszaw</em></p>

Снимкa: Newwarszaw

В Полша може и да мразят руското минало, но има и изключения. Едно от тях са група дизайнери и конструктори от град Вроцлав, които са решили да възродят позабравения модел FSO Warszawa. Който от своя страна е копие на руския ГАЗ M20 "Победа".

Автомобилът Warszawa, произвеждан от 1951 до 1973 г. от FSO (Fabryka Samochodów Osobowych), ще се завърне в ограничена серия. Наследникът ще бъде със съвременна механика и дизайн. Начело на проекта са Михал Козелек и Адам Пухалски, които възнамеряват да използват основата на BMW M5 E60 (платформа, скорстна кутия и V10 мотор) и върху нея да изградят проектирана от тях каросерия.

Машината ще се предлага единствено във версия седан. В историята си полският модел е произвеждан и във версии комби и пикап, с каквито руският автомобил не разполага. Емблемата на новата Warszawa ще бъде бял орел, какъвто е и гербът на Полша.

„Нашата машина ще бъде голяма, високотехнологична и луксозна. В момента сме стигнали до етап „създаване на макет с реални размери”, казват Козелек и Пухалски.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още