IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бижутата на Елизабет Тейлър ще бъдат продадени на търг

Очакваната обща стойност на скъпоценностите е над 30 млн. долара, съобщи Christie's

16:37 | 14.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center;">
	&nbsp;Очаква се общата стойност на украшенията да надмине 30 млн. долара. <em>Снимка: БТА</em></p>

 Очаква се общата стойност на украшенията да надмине 30 млн. долара. Снимка: БТА

Наследството на Елизабет Тейлър е истинско съкровище. Починалата филмова актриса остави оценявани на милиони диаманти и бижута, пише Ройтерс.

В средата на декември 269 бижута ще бъдат предложени на търг в Ню Йорк, съобщи аукционна къща Christie's. Очаква се общата стойност на украшенията  да надмине 30 млн. долара (21,3 млн. евро). В колекцията й са някои от най-скъпите брилянти в света, както и украшения на световните имена в бижутерийната индустрия. Колекцията с творби на импресионисти и модернисти на Елизабет Тейлър ще бъде предложена на търг на Christie's в Лондон през февруари 2012 г.

Най-скъпият предмет от колекцията е пръстен с 33,19-каратов диамант, който актрисата е получила през 1968 г. от Ричард Бъртън. Стойността на бижуто според експерти е между 2,5 и 3 млн. долара. Бъртън е подарил на Тейлър и перлена огърлица с диаманти и рубини. Тя може да бъде продадена за между 2 и 3 млн. долара.

Бившият й съпруг, Майк Тод, за когото Тейлър се омъжва през 1957 г., е подарил на актрисата обсипана с диаманти тиара. Според аукционната къща тя може да бъде продадена за поне 60 хил. долара.

В момента колекцията от бижута, произведения на изкуството, дизайнерски тоалети и други вещи е на международно тримесечно турне. Освен в Москва, където предметите са изложени в момента, са предвидени представяния и в Лондон, Дубай, Женева и Париж. 

Елизабет Тейлър почина от инфаркт през март в имението си в Лос Анджелис. Двукратната носителка на Оскар си отиде на 79 години.

Вижте снимки на някои от впечатляващите скъпоценности в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още