IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът може да сложи на пауза видео стрийминг войната

За сметка на това можем да видим разцвета на безплатното съдържание

18:23 | 06.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Въпреки че да си бизнес, който разчита само на рекламни приходи, не е добре в момента (вижте всички дититални медийни компании), ако сте Instagram, или Google, или Facebook, и вече сте постигнали сериозен глобален мащаб, затвърждаването на продуктите ви в ежедневието на хората е по-важно от краткосточните спадове на рекламните приходи.

Безплатните предложения

Големи медийни компании вече променят стратегиите си и предлагат повече безплатно съдържание. Миналата седмица HBO обяви, че ще пусне повечето от големите си сериали безплатно за месец. Fox позволява на всички да гледат кабелната ѝ мрежа Fox News безплатно. Verizon съзаде безплатен седмичен стрийминг за развлечение в подкрепа на малкия бизнес, който включва концерти от домовете на изпълнители като Дейв Матюс и Раян Тедър.

Журналисти, анализатори и инвеститори прекараха години в обсъждане на „стрийминг войната“ между Netflix, Disney, Amazon Prime Video, NBCUniversal, WarnerMedia. ViacomCBS, Starz и други играчи, които искат да накарат хората да плащат месечен абонамент.

Но „стрийминг войната“ предполага битка между едни абонаментни услуги и други абонаментни услуги. Тя не включва всички безплатни видео опции, които също се конкурират със стрийминга за време. Netflix неслучайно заяви преди време, че един от най-големите ѝ конкуренти е сънят.

Някои стрийминг услуги могат да са по-добре позиционирани от други в един свят, в който домакинствата се опитват да намалят разходите си.

Лимитираната версия на Peacock на NBCUniversal ще бъде безплатна за абонатите на Comcast по-късно този месец. Quibi, която дебютира днес в САЩ и Канада, ще е безплатна за част от абонатите на T-Mobile в продължение на година. Освен това се предлага без такса за 90 дни за всички, които се регистрират през април. Netflix вече има подобна сделка с T-Mobile.

Но за всеки нов конкурент предлагането на безплатен абонамент, а на по-късен етап искането да се плаща, може да се окаже проблем. Това се отрази зле на Groupon преди години.

Така че теорията, че карантината ще е добра за Quibi, Peacock и HBO Max в САЩ, ще бъде тествана от икономическия спад.

Големите победители в стрийминга в крайна сметка могат да са компаниите, които вече имат натрупана база от потребители. Това на първо място е Netflix, която има над 160 млн. абонати в глобален мащаб и около 60 млн. в САЩ. Amazon Prime е втора в класацията с над 150 млн. абонати в света. Disney може да се окаже сред печелившите, тъй като вече има над 30 млн. американски потребители на Disney+ по данни от началото на февруари, след като дебютира през ноември. HBO пък има около 35 млн. абонати в Съединените щати и около 140 млн. глобално.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Oбичам България
преди 4 години
Да не се лъжем - HBO изкарват по едно, максимум две добри неща на година, ако не беше "Чернобил", след негативите с края на GoT щяха да са в историята с двата кракта (сега са с единия) - няма вече сериала като True Detective или Rome. И кой плаща 10 месеца, за да гледа по една серия на някое шоу на месец?Amazon разчитат отново на пари (изкараха добри шоутата), но нямат историята - просто още един фронт, където Безоз ще е търпи провал.Историята, която имат Disney - Disney се *** скандално със Star Wars, но после "The Mandalorian" беше лъч надежда. Въпросът е дали, ще изкарат добри мини сериали и филми от DC и Marvel Studios (да, Disney е нещо повече от детски филми - Disney е монополист). Ако някой ще успее да се пребори с Netflix за дал, това ще е Disney.Netflix - прецакани са, главно заради ЕС, които налага абсурдни изсиквания към Netflix, за заснамене на % от показваните филми в ЕС. Целта е да използват парите на американците да спонсорират отвратителното в голяма степен европейско кино (да имат и добри ЕС сериалчета по Netflix, но определено е трошене на пари).И като казвам, че ЕС киното е в голямата си част зле, за да не кажат някои, че съм американофил, харесвам и руски филми - руснаците имат много добри военни филми и комедийните сериали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още