IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bloomberg: Задава се дефицит на тоалетна хартия в световен мащаб

Глобалният недостиг на морски контейнери може да затрудни доставките на суровини, твърди най-големият производител на дървесна маса

22:58 | 26.03.21 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

В света може да възникне дефицит на тоалетна хартия заради недостига на съдове за доставка на суровини от Южна Америка, съобщава Bloomberg.

Както информира агенцията, бразилската компания Suzano SA, която е най-големият производител на дървесна маса – полуфабрикат за различни продукти, включително за тоалетна хартия, е предупредила, че „глобалният недостиг на морски контейнери може да доведе до затруднения с доставките на суровини”.

Компанията доставя около една трета от дървесната маса в света. За превоза на суровината използва бълкери - кораби, предназначени за превоз на насипни товари. През последните месеци в света има остър недостиг на контейнери и кораби за тяхното транспортиране заради увеличения обем на морския трафик. Според главния изпълнителен директор на бразилската компания Уолтър Шалка кризата се задълбочава и има недостиг на кораби за насипни товари. Проблемът може да се задълбочи заради блокирането на важния Суецки канал през тази седмица. 

Сериозните смущения в търговията с целулоза „в крайна сметка могат да повлияят на предлагането на тоалетна хартия, ако производителите не разполагат с достатъчно запаси“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
може , ама трябва да папкаш само био храна , инак с *** на лидл и кауфланд нема салатка ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
IvaneJohn
преди 3 години
Седя и си мисля, че в международната космическа станция трябва да са го измислили вече това с бързането или по-скоро миенето и пречистването. Защо да не се приложи във всеки дом?Дори сигурно с филтрирания течен тор може да си поливаш градинката със зелена салата. Затворен цикъл...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
така е ... ако се смята на глава от населението , би била предостатъчно ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 5
grainis
преди 3 години
Много скоро всеки умен собственик на целулозно производство ще си отглежда сам Биомасата, в Хипер-интензивна Вертикална Аеропонна Ферма - https://vertikalna-ferma.alle.bgи ще печата многомилиардни приходи.Бързорастящи (1м/ден) Бамбукови Хибриди или Гигантски Келп - Macrocystis Pyrifera - най-бързорастящият Организъм на Земята, отглеждани оранжерийно, върху рото-рафтове, ще предлагат ЕЖЕДНЕВНИ ЖЪТВИ ( 400+ Жътви на Година) , и ГИГАНТСКИ ДОБИВИ на свежа Биомаса на себестойност, близка до НУЛА - https://nula-energia.alle.bgЦялата енергия нужна за поддържане на тропически климат във Фермата, ще идва от Газо-Прахова Турбина, захранвана с Прахово Гориво от изсушена и смляна на прах Биомаса (около 10% от цялото произведено количество).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
mrynmryn
преди 3 години
Сега ще се вдигне цената на венецуелската валута...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
IvaneJohn
преди 3 години
Хм, тия бразилци защо не сложат един Еко данък за да могат да засаждат нови гори?! Всеки екологично отговорен европеец и американец с кеф ще си бърше *** и ще си плаща 1 евро на руло за да засажда дървета в Амазонка.Как оправиха крушките, колите а тоалетните не са още?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още