IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поскъпна след по-голям от очаквания спад на запасите в САЩ

Инвеститорите залагат на сигналите за икономическо възстановяване, сочещи повишаване на търсенето в страната

09:45 | 07.07.11 г.
Петролът поскъпна след по-голям от очаквания спад на запасите в САЩ

Петролът се повишава по време на електронната сесия в Ню Йорк заради сигнали за увеличение на търсенето в САЩ и неочакван спад на запасите, пише Bloomberg.

Инвеститорите залагат на знаците за икономическо възстановяване, сочещи повишаване на търсенето в страната, която е основен потребител на суровината в световен мащаб.

Фючърсите се покачват с 0,8%, след като Американският институт по петрола обяви вчера изненадващ спад на запасите на петролни продукти в САЩ. Запасите са се свили с 3,2 млн. барела до 357,1 млн. барела. Прогнозите на анализаторите бяха, че спадът ще е с 2,3 млн. барела.

"Данните за запасите вероятно помогнаха на петрола да поскъпне", коментира Джонатан Барет, управляващ директор в Commodity Broking Services Pty в Сидни, който прогнозира, че средната цената на суровината ще е 100 долара за барел през тази година. "Пазарът очаква данните за заетостта. Ако те не са добри, това ще бъде последният пирон в ковчега", допълни той.

Цената на петрола с доставка през август се повишава с 80 цента до 97,45 долара за барел. Контрактите вчера паднаха с 24 цента до 96,65 долара за барел - най-ниското ниво от 1 юли. Цените обаче са с 32% по-високи от миналата година.

Цената на петрола сорт брент с доставка през август се покачва с 48 цента, или 0,4 на сто, до  114,10 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още