IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОПЕК: Добивът на петрол се е повишил до рекордни от 2008 г. нива

Доставките от 12-те страни на организацията през април са достигнали средно 31,75 млн. барела на ден

21:06 | 30.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
ОПЕК: Добивът на петрол се е повишил до рекордни от 2008 г. нива

Добивът на петрол в страните от ОПЕК е достигнал най-високото си ниво от септември 2008 г., тъй като допълнителните доставки от Ирак, Саудитска Арабия и Либия компенсират за най-ниския внос на ирански петрол за последните две десетилетия, съобщава CNBC

Доставките от 12-те страни на организацията през април са достигнали средно 31,75 млн. барела на ден от ревизираните 31,32 млн. барела на ден през март, разкриват данни от проучване на ОПЕК проведено сред нефтени компании опериращи на територията на организацията.

Въпреки понижения внос от Иран, общите доставки на Организацията на страните-износителки на петрол са на най-високите си нива от септември 2008 г., малко преди въвеждането на серия от ограничения вследствие на рецесията и колабиращото търсене.

В края на март Франция се присъедини към САЩ и Великобритания и обяви, че също може да размрази петролните си резерви.

В средата на март американският президент Барак Обама и британският премиер Дейвид Камерън се срещнаха във Вашингтон и според запознати са обсъдили въпроса за евентуално освобождаване на част от стратегическите резерви на двете страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още