IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола падна на тримесечно дъно

Доларът и еврото остават в близост до психологическата граница от 1,30 EUR/USD, което подкрепя котировките

09:50 | 08.05.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цената на петрола падна на тримесечно дъно

Петролът продължава да поевтинява и трайно се задържа на цена под 100 долара за барел. Спадът на котировките идва в очакване на данни за нов ръст на петролните запаси в САЩ, както и на фона на продължаващото поскъпване на щатския долар.

Вчера в Ню Йорк лекият суров петрол с доставка през юни поевтиня с 0,6 на сто до 97,94 долара за барел, което е най-ниското затваряне от 6 февруари досега. През нощта котировките изгубиха още 0,3 на сто до 97,65 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера нямаше официална сесия заради почивен ден във Великобритания. На електронната платформа за търговия брентът с доставка през юни поскъпва с 0,2 на сто спрямо петък до 113,04 долара за барел.

Утре се очакват данни за нивото на петролните запаси в САЩ през последната седмица. Прогнозите са, че те са нараснали с 1,9 млн. барела, а ако това се окаже вярно, то запасът ще е на най-високото си ниво от 1990 година насам – 377,8 млн. барела.

Поевтиняването на петрола идва в момент, когато доларът поскъпва уверено спрямо еврото. Тази сутрин двете валути се търгуват при курс 1,3020 долара за евро, като вече повече от денонощие котировките се колебаят около психологическата граница от 1,30 EUR/USD.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 8
ale1
преди 12 години
Цената на петрола падна на тримесечно дъно..................................Щом е паднала цената на Нефта- значи й е време да се покачи ;)хубавото е,че цената на бензина и дизела не пада - да нямаме съмнения ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още