IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Monsanto с 35% ръст

Компанията залага все повече на семената, а не на пестицидите заради натиска от китайски конкуренти

17:01 | 27.06.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Monsanto с 35% ръст

Американската компания Monsanto е постигнала 35% ръст на печалбата през третото тримесечие на фискалната си година. В основата на това стои силното представяне при продажбата на семена на международния пазар, пише MarketWatch.

Гигантът в биотехнологиите се насочва все по-активно към пазара на семена, тъй като бизнесът с пестициди е поставен под все по-силен натиск от китайски конкурентни фирми. Бизнесът със семена записва 18% увеличение на приходите до 3,13 млрд. долара.

За трите месеца до 1 юни компанията е записала печалба от 937 млн. долара, или 1,74 долара на акция. За същия период на миналата година положителният резултат беше 692 млн. долара, или 1,28 долара на акция. Прогнозите на Monsanto бяха за печалба межди 1,57 и 1,62 долара на акция.

За същия период продажбите са се увеличили със 17 на сто до 4,22 млрд. долара, докато анализаторите очакваха те да нараснат до 4 млрд. долара.

По-рано този месец Monsanto обяви, че планира да инвестира 355 млн. долара в плантация за царевично семе в Аржентина. Компанията гледа на страната, както и на Бразилия и на Централна и Източна Европа, като на двигатели на растежа си през следващите години.

Днес акциите на Monsanto поскъпват с 2 на сто до 79,45 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
НАИВHИК
преди 11 години
Черкезов да почерпи:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още