IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК се допитва до гражданите за добива на шистов газ

Всички заинтересовани от добива на неконвенционални въглеводороди лица могат да изпращат становища до 20 март догодина

16:12 | 20.12.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
ЕК се допитва до гражданите за добива на шистов газ

Европейската комисия (ЕК) започва обществена консултация за бъдещето на европейския добив на неконвенционални изкопаеми горива, включително и шистов газ, съобщиха от представителството на институцията в София.

Брюксел приканва всички заинтересовани лица, организации и публични органи да споделят гледните си точки за възможностите и предизвикателствата пред добивите на неконвенционалните въглеводороди, които съпътстват разработването на подобни проекти, както и относно най-добрите начини за справяне с набелязаните трудности.

Крайният срок за представяне на становища е 20 март 2013 г.

Европейската комисия иска да гарантира, че ако се разработват източници на неконвенционални изкопаеми горива, това няма да представлява опасност за здравето на гражданите, климата и околната среда, посочва се в съобщението на институцията.

Това ще спомогне да се гарантира, че потенциалните ползи от подобни разработки за икономическата и енергийна сигурност ще бъдат постигнати безопасно, допълват от ЕК.

Въз основа на анализите, проведени след 2011 г., Европейската комисия ще предложи през 2013 г. рамка за управление на риска, намаляване на регулаторните слабости и осигуряване на максимална правна яснота и предвидимост за операторите на пазара и гражданите в ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
unicornblade
преди 11 години
Европейската комисия ще предложи през 2013 г. рамка за управление на риска= Риск има и ще го управляваме;Намаляване на регулаторните слабости = понеже нямаме подходящо законодателство, ще създадем, Осигуряване на максимална правна яснота и предвидимост за операторите на пазара и гражданите в ЕС = всичко е решено, сега ще подготвим някой фокус, защото шистов газ трябва да се добива, но не защото сме взели едни пари, а защото гражданите много искат да си добиват такъв.А истината е, че цените ще бъдат винаги на ръба на поносимостта. Разликата е само кой ще обира печалбите. За България е ясно - 10 % и всички рискове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Pyramid
преди 11 години
"ЕК се допитва до гражданите за добива на шистов газВсички заинтересовани от добива на неконвенционални въглеводороди лица могат да изпращат становища до 20 март догодина " ...И къде това? В България МИЕТ не се интересува, а "всеки, който..." и т.н. Отделно, че всички "стратегии" се свеждат главно и основно кой /от "Нашите" / какво да купи и на кого да го продаде. Егати банановата република, в която се превръщаме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още