IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доверието в златото се понижава преди срещата на Фед

Всички сигнали за преждевременен край на програмата за количествени улеснения може да повлияят върху цената на златото, отбелязва Commerzbank

10:26 | 18.06.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Цената на златото е стимулирана от агресивната парична политика на Фед. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Цената на златото е стимулирана от агресивната парична политика на Фед. Снимка: Ройтерс

Фючърсите върху златото поевтиняват във вторник, все още търсейки посока на фона на възможността Федералния резерв на САЩ да реши да забави темповете си на монетарно стимулиране, съобщава Market Watch.

Стойността на златото с доставка през август се понижава с 3,45 долара, или 0,25%, до 1379,65 долара за тройунция в електронната търговия. Фючърсите върху благородния метал поевтиняваха и при търговията на Нюйоркската борса в понеделник с 4,50 долара, или 0,3 на сто.

Инвеститорите следят отблизо сигналите от страна на Фед за бъдещето на месечната програма за изкупуване на активи в размер на 85 млрд. долара, които имат за цел да стимулират икономическия растеж.

"Всички сигнали за преждевременен край на програмата за количествени улеснения може да повлияят върху цената на златото", отбелязаха анализатори от Commerzbank в понеделник.

Тенденциите през последните години показват, че цената на златото е стимулирана от агресивната парична политика за стимулиране от страна на Фед.

Според доклад на Financial Times, оповестен след края на сесията в понеделник, Бен Бернанке вероятно ще даде сигнали на инвеститорите, че щатската централна банка се готви да намали покупките на облигации. Председателят на Фед ще даде пресконференция в сряда след приключване на срещата на Резерва.

Въпреки че повечето анализатори не очакват щатските централни банкери да обявят в сряда ограничаване на изкупуването на активи, спекулациите на пазарите за възможно изтъняване са в ход.

Meждувременно през миналата седмица доклад на The Wall Street Journal успокои инвеститорите, че евентуално изтъняване на програмата за изкупуване на облигации на Фед няма да бъде придружено от повишаването на основния лихвен процент.

При търговията с други ценни метали фючърсите върху среброто с доставка през юли се покачват минимално с 1 цент до 21,77 долара за тройунция. Цената на медта с доставка през юли от своя страна губи 1 цент, или 0,3 на сто, до 3,19 долара за паунд.

Фючърсите върху паладия с доставка през септември поевтиняват с 6,10 долара, или 0,9%, до 711,75 долара за унция, докато стойността на платината с доставка през юли спада с 4,20 долара, или 0,3 на сто, до 1430,60 долара за унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Сега манипулацията е обратна. ФЕД спасява => златото ще е надолу! -> при цел, безработица под 6.7%
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още