IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на златото с първото си тримесечие на растеж в последната година

Въпреки това металът разочарова инвеститорите, които очакваха голямо рали на фона на слабия долар, посочи експерт

10:20 | 01.10.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цената на златото с първото си тримесечие на растеж в последната година

Фючърсните контракти върху златото затвориха последната сесия за септември с отстъпление, след като цялата търговия премина под знака на дебатите за новия бюджет на САЩ, който в крайна сметка не доведоха до споразумение на между републиканците и демократите.

Въпреки поевтиняването на договорите цената на благородния метал натрупа повече от 8 на сто в периода юли-септември, постигайки първата си тримесечна печалба в последната година.

Търгуваното на борсата в Ню Йорк злато с доставка през декември поевтиня с 12,20 долара, или 0,9 на сто, смъквайки се на ниво от 1 327 долара за тройунция.

"Златото разочарова инвеститорите, които очакваха голямо рали на фона на слабия долар и страха от предстоящото спиране на щатската администрация", заяви Кевин Кер, президент и главен изпълнителен директор на Kerr Trading International.

Въпреки това цената на "златото остава твърде волатилна и може изведнъж да последва скок", допълни още той.

Най-активно търгуваните контракти върху златото претърпяха месечна загуба от около 5 на сто, но добавиха 8,4% за тримесечието.

Тримесечният ръст на цената на актива се оказа първият от трите месеца, приключили в края на септември 2012 г. досега. От началото на календарната 2013 г. пък цената на златото се смъква с около 21%.

Контролираната от Републиканската партия долна камара на щатския Сенат гласува в неделя отлагане с една година на мащабните реформи в здравеопазването, предложени от президента Барак Обама. Опасността от бюджетна криза в САЩ се превърна в реалност през последния ден от септември, когато републиканците и демократите не успяха да постигнат споразумение.

Това изпрати в принудителен отпуск от 1 октомври множество от второстепенните правителствени служби.

Последна актуализация: 11:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 3
mos70
преди 10 години
Въпреки това металът разочарова инвеститорите, които очакваха голямо рали на фона на слабия долар, посочи експерт====Какво "рали" чакате ве..."инвеститори"? От де ше доде това рали, кът няма пари! :))Колко пъти да обяснявам, че златото има поведението на "луксозна стока", луксозната стока "върви" когато има: 1. Пари 2. Положителни очакванияСего го няма нито едното, нито другото! Кви ралита, кви 5 лева!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
stoiloff
преди 10 години
Повишаващата се цена на златото, говори за силното обезценяване на всички валути! само фиксирана цена на златото и всички валути една спрямо друга, ще попречи на фифнансовите измамници да затриват народи и държави! Това ще ни гарантира стабилен свят! Фиксирана цена на злато петрол и други консумативи! Както и храни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още