IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще спаси ли евтиният петрол световната икономика?

Списъкът с печелившите се води от големите петролни вносители, като Германия, Италия и Япония

08:18 | 09.12.14 г. 27
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 12:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 8 rate down comment 2
SSIW
преди 9 години
Нека някой мозък да разкаже какво ще произвеждаме и къде ще го продаваме с този евтин нефт, а не колко много *** ще ни хартисат, за да купуваме китайски партакеши!........За да произвеждаме нещо и за да продължим да съществуваме си треат инвестиции Ф прУизводствУ. Преди години със задачата по осъществяване на тези инвестиции, се занимаваше дРЪжавата и над нацционалната политико-икономическа структура, от която бяхме част (т.е. советский союз даваше ***, ресурси, ноу-хау). От 90-та насам, след разформироването на соц-блока, раотата с инвестицииките Ф производство стана мн епек, заради преформатиране на агентите, които вършеха тази функция : соц-блока изчезна, а държавата възприе либералната икономическа доктрина (поне в частта й, която изключва инвестиции, собственост и развитие на производствена икономическа дейност).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 10 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 9 години
Иначе, естествено, че е прекрасно за икономиката да потребява евтина енергия! Ако е останала икономика, разбира се! Както е писал Nobel, за да има икономика, трябват и други, по-важни неща от енергия, като напр. производство и пазар! Нека някой мозък да разкаже какво ще произвеждаме и къде ще го продаваме с този евтин нефт, а не колко много *** ще ни хартисат, за да купуваме китайски партакеши!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 15 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 9 години
И разбира се, чисто съвпадение е, че цените полетяха надолу веднага след въвеждането на секторните санкции на САЩ и ЕС срещу Русия.... Хаха! Нали това се опитват между редовете супер-светилата, цитирани в статията?! Всичко се движи от Негово Величество Пазара и всичко е за благото на хората! Не се съмнявайте!!!! хахахаха!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 21 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 9 години
Тази статия е много ценна, между другото! Тя е прекрасна илюстрация на начина, по който работи цялата перфектно смазана машина за управление на света! Първо сработва икономическата нужда, после се задейства политическата структура, после банково-финансовите и борсови структури и едновременно с това - медиите, през които цвета на световната икономическа мисъл обяснява на бройлерите процесите и смисъла на събитията. Бройлерите кудкудякат хорово в екстаз, че са разбрали и дълбоко осмислили случващото се! Даже се опияняват от собствения си интелект и започват да правят прогнози! Хахаха!Колко от прочелите статията се замислиха, че в годините-пик на икономическата криза, когато търсенето се срина и най-големите икономики спряха, цените на нефта удариха тавана? Никой ли не помни, че тогава пак такива колоси като Фишер и Лагард обясняваха на бройлерите, че нефтените компании компенсират рухналото търсене с високите цени???!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 8
michaelis
преди 9 години
боли те шпагатa бе важно е кебапчетия с лютеница и блага ракиица да има за новата 2015г. .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 9 rate down comment 7
0pk
преди 9 години
Да се спасява е по-демократично от това да се развива. Затова първо ще я съсипем карайки хората да си налагат разни санкции, ще прекратим свободната търговия, ще наложим тотален военен контрол над целия свят, ще наречем всичко това демокрация и ще въведем количествени улеснения за да я спасяваме :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 5
khao
преди 9 години
че какво й има на световната икономика че да се спасява .... ааа нямало растеж, голямата работа.... еми намалете работноте време, зада включите повече хора в работния процес и пак ще има растеж за известно време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 1
dr.5rov
преди 9 години
Ако погледнеш световната история, по същество това е история на икономическите кризи - възход и падение. За една голяма бъдеща война - съгласен съм. Може да бъде унищожителна.Аз като бях в казармата, изучавах начините за използване на тактическо ядрено оръжие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 9
nobel
преди 9 години
Винаги е имало кризи е тъпотията на тъпотиите, която някога съм чувал. Точният ден, час, минута и секунда на първата криза са напълно известни. Даже не е било и много отдавна. "Понякога се стига до войни". И понякога, ама наистина само понякога войните са смъртоносни. Бих казал - все по-смъртоносни и това е просто статистика. След следващата голяма война кризи вече няма да има, защото няма да е останал жив човек, който да ги предизвика. Или ти не вярваш, че оръжията са смъртоносни. Когато бях в казармата човечеството разполагаше с оръжия да унищожи 26 ПЪТИ живота на Земята. Оттогава оръжията да не би да са намалели без аз да знам?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 3
dr.5rov
преди 9 години
Чак пък "предсмъртно дихание" и то на "световната икономика" едва ли, но наистина ще е "предсмъртно дихание" на много икономически субекти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още