IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поскъпва в очакване на данни за нефтените платформи в САЩ

Вчера и двата сорта поевтиняха с около 5% до двугодишно дъно, след като спадът в резервите в САЩ не отговори на очакванията

11:03 | 08.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола се повишават в петък в очакване на данните за нефтените платформи в САЩ, съобщава WBPonline.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 1% до 45,59 долара за барел, а ръстът при европейския бенчмарк Брент е 1,12% до 46,92 долара за барел.

Предния ден и двата сорта поевтиняха с около 5% до двугодишно дъно, след спадът в резервите в САЩ не успя да задоволи очакванията на инвеститорите. Администрацията за енергийна информация съобщи вчера, че запасите се понижават с 2,22 милиона барела през седмицата до 1 юли, което беше по-малко, отколкото повечето анализатори очакваха. 

И все пак това беше седмо поредно седмично понижение в петролните резерви в САЩ. В сряда Американският петролен институт обяви, че запасите се понижават с 6,7 милиона барела през съответния период.

Правителственият доклад показа още, че резервите от бензин се понижават със 122 хил. барела, което беше по-малко от прогнозния спад от 310 хил. барела.

От друга страна, резервите от дестилирани горива се понижават с около 1,6 млн. барела на фона на очаквания за ръст от 60 хил. барела.

По-късно в петък компанията за услуги в нефтената индустрия Baker Hughes ще публикува изменението в броя на нефтените платформи. Миналата седмица имаше повишение от 11 до 341.

Инвеститорите ще следят и правителствените данни за заетостта в САЩ.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още