IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак с 18% ръст на продажбите и 8,1 млн. лв. печалба за тримесечието

За полугодието приходите от продажби нарастват с 21% на годишна база, а нетната печалба възлиза на 5,8 млн. лв.

15:31 | 30.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Булгартабак с 18% ръст на продажбите и 8,1 млн. лв. печалба за тримесечието

Приходите от продажби на Булгартабак холдинг АД през второто тримесечие на 2010 се повишават с 18% на годишна база до 77,2 млн. лв., показва консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

За тримесечието компанията отчита нетна печалба в размер на 8,1 млн. лв., при загуба от 3,8 млн. лв. през същия период на миналата година.

През първото тримесечие на 2010 продажбите на Булгартабак се увеличиха с 25% на годишна база, но бе отчетена загуба от 2,3 млн. лв., при отрицателен финансов резултат от 6,7 млн. лв. година по-рано.

За полугодието приходите от продажби нарастват с 21% на годишна база до 129,2 млн. лв. и е регистрирана нетна печалба от 5,8 млн. лв., при отрицателен финансов резултат от 10,5 млн. лв. година по-рано.

Основната причина за значителното увеличение на печалбата е нарастване на приходите, вследствие на провежданата от компанията политика за разширяване на пазарите, на които се реализират нейните изделия, се казва в прессъобщение на дружеството.

Общо продажбите на тютюневи изделия за шестмесечието възлизат на 123,4 млн. лв., от които 83% са реализирани за износ. Ръстът в постъпленията от износ за полугодието е малко над 80% на годишна база.

Сред другите причини за добрия финансов резултат са ограничаването на разходите и използването на модерно технологично оборудване, се казва още в прессъобщението.

Книжата на Булгартабак загубиха 10% в днешната търговия на БФБ, след като пакет от 6 хил. акции бе прехвърлен при цена от 17 лв. за брой.

Това представлява понижение от 4,9% от началото на годината и спад от 10,5% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 125,3 млн. лв.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още