IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената в поредното търгово предложение за Оргахим се качва с лев до 87 лв.

Това е четвъртият опит на мажоритарите да изкупят акциите на останалите акционери

17:33 | 14.06.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Цената в поредното търгово предложение за Оргахим се качва с лев до 87 лв.

Коригирано търгово предложение от Уайтбийм Холдингс Лимитед, Тайдал Уейв Трейдинг Лимитед и Поликолор АД за закупуване на акции от останалите акционери на Оргахим АД е получено в дружеството, се казва в уведомление, публикувано чрез БФБ.

Цената в коригираното предложение е в размер на 87 лв. за акция – с 1 лв. над цената от предходното търгово предложение от май, което получи забрана за публикуване от Комисията за финансов надзор (КФН). Предстои КФН да вземе отношение по коригираното търгово предложение.

Целта на търговите предложители е да придобият над 2/3 от капитала на дружеството. Те са подписали споразумение за следване на обща политика по управление на Оргахим чрез съвместно упражняване на притежаваните права на глас.

Първото търгово предложение до акционерите на Оргахим с цена 85 лв. за акция бе регистрирано в КФН на 26 февруари тази година, но инвестиционната общност разбра за него едва две седмици по-късно, когато бе обявено, че КФН му налага временна забрана поради непълноти в методите за оценка.

Търговото предложение бе коригирано през март, но без промяна в цената и последва нова забрана от КФН.

Така се стигна до предложението от края на май, в което цената беше повишена с 1 лв. до 86 лв. за акция, но въпреки това не получи одобрението на КФН.

Последната сделка с акциите на Оргахим е от петък на цена 83 лв., което представлява понижение от 3,3% от началото на годината и ръст от 18,5% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 41,7 млн. лв.

През първото тримесечие на 2010 Оргахим отчете спад от 16% на годишна база в неконсолидираните си приходи от продажби до 16,012 млн. лв. и бе регистрирана загуба в размер на 83 хил. лв.

През миналата година неконсолидираните приходи от продажби намаляха с 19,1% до 105,198 млн. лв., а нетната загуба се понижи до 1,234 млн. лв. от 3,402 млн. лв. за 2008.

На консолидирана база приходите от продажби през 2009 намаляха с 18,6% до 106,413 млн. лв., а нетната загуба бе 324 хил. лв. при такава от 3,531 млн. лв. за 2008.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
airush
преди 13 години
бъзикат с ПФ, което е акционер там. и те ги разбраха, че за нищо не стават. да имаш толкова кеш и да си загробиш вложението в дружеството, като средната цена им е астрономическа, говори за страхотен професионализъм.. Нищо, сега пък ще вземат страхотна облигационна емисия от Сиенид, които са строители на празният мол в Пловдив, и на множество кооперации, а то нали недвижимото никога не пада, и по време на криза се купували имоти :)...Българска работа. Изпусни питомното, а пък гони дивото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
SEBULBA
преди 13 години
Да си гледат работата мажоритарите тука... Аз под 150 лева моите не ги давам. Остават им още 63 пъти да се коригират с по 1 лев и ще имаме сделка!:-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още