IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Химимпорт с 2,3 пъти ръст в приходите и 1% спад в печалбата за тримесечието

Компанията очаква нарастване на конкуренцията в секторите и пазарите, на които оперират дъщерните й дружества

18:35 | 30.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Химимпорт с 2,3 пъти ръст в приходите и 1% спад в печалбата за тримесечието

Приходите от продажби на Химимпорт АД през второто тримесечие на годината нарастват 2,3 пъти на годишна база до 2,2 млн. лв., показва неконсолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

За цялото първо полугодие на настоящата година се отчита ръст в приходите от 2,6 пъти на годишна база до 17,2 млн. лв. Той се дължи основно на ръста в „другите“ продажби, които нарастват за периода 3,3 пъти до 15,7 млн. лв.

Нетната печалба на компанията за второто тримесечие се понижава с 1% на годишна база до 27,9 млн. лв., като за първото полугодие на 2010 тя расте с 3,3% на годишна база до 47,4 млн. лв.

Цялостният бизнес на групата среща силна конкуренция както от страна на големи мултинационални компании, така и на по-големи и по-малки местни дружества, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Много от международните конкуренти на групата имат значително по-големи финансови, технически и маркетингови ресурси. Химимпорт очаква нарастване на конкуренцията в секторите и на пазарите, на които оперират дъщерните и дружества и няма гаранция, че ще успее да задържи своята силна конкурентна позиция в бъдеще.

Акциите на дружеството се повишиха с 2,1% в днешната търговия на БФБ до ниво от 2,10 лв. за брой, което представлява спад от 22% от началото на годината. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 316,2 млн. лв.
 

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още