IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody’s потвърди рейтингите на Корпоративна търговска банка

Рейтингите остават на досегашните си нива поради предпазливата оценка на агенцията за външната операционна среда на банката

18:00 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Moody’s потвърди рейтингите на Корпоративна търговска банка

Кредитните рейтинги на Корпоративна търговска банка АД (КТБ) са били потвърдени вчера от рейтинговата агенция Moody’s Investors Service, се казва в уведомление на банката, публикувано чрез БФБ.

Рейтингите запазват стабилните си перспективи, като дългосрочният рейтинг за депозити в местна и чуждестранна валута на КТБ остава на ниво Ва3, а този за финансова стабилност на банката е D-, според скалата на Moody’s.

В кредитното становище на рейтинговата агенция се казва, че присъдените рейтинги отразяват пазарния дял на Корпоративна търговска банка, която е на девето място с около 3 % от активите в системата.

Въпреки отчетеното подобрение в капитализацията на банката, добрите показатели за ликвидност и отличното качество на активите и управлението на риска, агенцията запазва присъдените рейтинги поради предпазливата оценка на външната операционна среда на банката.

През първото полугодие на 2010 нетната печалба на КТБ се увеличи с 30% на годишна база до 38 млн. лв., като само за юни тя е в размер на 6 млн. лв.

Последната сделка с акциите на банката на БФБ е от вчера на цена 62 лв. за брой, което представлява повишение от 7,8% от началото на годината и ръст от 39% за последната година. Пазарната капитализация на кредитната институция е в размер на 372 млн. лв.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още