IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – Спарки Елтос

Дружеството оглави по седмичен ръст компаниите от всичките четири индекса на БФБ

08:32 | 07.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Акция на седмицата – Спарки Елтос

Книжата на Спарки Елтос АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката Акция на седмицата.

Това бе позицията с най-голям ръст (17,3%) сред дружествата, участващи в четирите индекса на БФБ. Спарки Елтос е компонент на три от тях - SOFIX, BG40 и BGTR30.

Участието на дружеството в SOFIX обаче е под въпрос, след като в средата на юли то бе сред осемте компании, които не удовлетворяват поне един от критериите за ликвидност.

През седмицата на борсата бяха прехвърлени 5 475 акции на ловешкия производител на електроинструменти на обща стойност 8 615 лв.

Сделки имаше и в петте търговски сесии, като повишенията по позицията бяха съсредоточени основно във вторник и петък – съответно 7% и 6,7%.

Книжата на дружеството приключиха търговията на БФБ на цена от 1,67 лв. за брой, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 27,9 млн. лв.

Продажбите на Спарки Елтос се удвоиха през първото тримесечие на 2010 на годишна база до 5,25 млн.лв., но компанията отчете загуба от 1,7 млн. лв.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Свързани компании:

Спарки Елтос АД(ELTS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още