IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стара планина холд със 70% ръст на консолидираните продажби през юли

Прогнозата на холдинга за месец август предвижда 45% ръст в продажбите на годишна база

17:07 | 25.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Стара планина холд със 70% ръст на консолидираните продажби през юли

Стара планина холд АД отчете 70% ръст на годишна база в консолидираните си продажби през юли до 6,2 млн. лв., съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Значително се увеличават и приходите на годишна база през юли на дъщерните М+С Хидравлик АД (+80%), Хидравлични елементи и системи АД (+159%) и Елхим-Искра АД (+63%).

Холдингът не успя да изпълни прогнозата си за продажбите през юли с 5,1%. Не бяха изпълнени също прогнозите за М+С Хидравлик (-2,2%) и Елхим-Искра (-0,4%), докато тази за Хидравлични елементи и системи бе преизпълнена (+5,1%).

Новите прогнози на холдинга са за 4,5 млн. лв. консолидирани продажби през август, или ръст от 45% на годишна база. Прогнозните ръстове в приходите на дъщерните дружества са както следва: М+С Хидравлик (+153%), Хидравлични елементи и системи (+54%) и Елхим-Искра (+56%).

За първите седем месеца на годината консолидираните продажби на Стара планина са се увеличили с 47% на годишна база до 39,9 млн. лв.

Ръстове от началото на годината на годишна база са отчетени и при М+С Хидравлик (+46%), Хидравлични елементи и системи (+69%) и Елхим-Искра (+69%).

През юли и трите дъщерни дружества сa работили на печалба, като при М+С Хидравлик тя е 891 хил. лв. (3,7 млн. лв. от началото на годината), при Хидравлични елементи и системи е 6 хил. лв. (1,1 млн. лв. от началото на годината), а при Елхим-Искра е 351 хил. лв. (2,3 млн. лв. от началото на годината).

Консолидираните данни на Стара планина холд включват резултатите на Славяна, Фазан, Хидравлични елементи и системи, Елхим-Искра и Пътстройинженеринг. Дяловете в М+С Хидравлик и Българска роза Карлово са под 50% и не участват в консолидацията.  
 

Свързани компании:

Хидравлични елементи и системи АД(HES)

Елхим-Искра АД(ELHM)

М+С Хидравлик АД(MSH)

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още