IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алфа финанс холдинг вече пряко е мажоритарен акционер в Соларпро холдинг

Дружеството се е възползвало от правото си да замени акции от Каолин за такива на Соларпро холдинг

10:31 | 27.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Алфа финанс холдинг вече пряко е мажоритарен акционер в Соларпро холдинг

Алфа финанс холдинг АД, мажоритарен собственик на Каолин АД, се е възползвало от правото си да замени акции от Каолин за такива на Соларпро холдинг АД, се казва в уведомление на Соларпро холдинг, публикувано чрез БФБ.

В резултат на замяната Алфа финанс холдинг е придобило 27 564 888 акции, или 58,94% от капитала на Соларпро холдинг.

Неотдавна Mauve Clover Ltd, вторият по големина акционер в Каолин, също се възползва от възможността да замени максимално позволената квота акции на Каолин за такива на Соларпро холдинг и вече притежава над 5% от капитала на дружеството, се казва в уведомлението.

Всеки акционер на Каолин има право да замени не повече от 1/16 от притежаваните от него акции в капитала на дружеството за акции на Соларпро холдинг, като една акция на добивната компания се заменя за 26 акции на Соларпро холдинг.

Срокът за подаване на заявления за замяната е до 31 август 2010 г., като заявления могат да се подадат чрез инвестиционен посредник.

Акциите на Каолин приключиха вчерашната търговия на БФБ на цена 4,10 лв. за брой, което представлява спад от 29% от началото на годината и понижение от 22% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 102,5 млн. лв.

Последната сделка със Соларпро холдинг на борсата е от 9 август при цена от 0,84 лв., като пазарната капитализация на холдинга възлиза на 39,1 млн. лв.

Свързани компании:

Соларпро холдинг АД(0S8)

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още