IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп увеличи капитала на дъщерното Трейс Транс от 5 хил. на 1 млн. лв.

Холдингът е записал 9 950 нови дяла с номинална стойност 100 лв. всеки в еднолично притежаваното от него дружество

10:56 | 07.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Трейс Груп увеличи капитала на дъщерното Трейс Транс от 5 хил. на 1 млн. лв.

Съветът на директорите на Трейс Груп Холд АД, като едноличен собственик на Трейс Транс ЕООД, увеличава капитала на дружеството от 5 хил. на 1 млн. лв., чрез записване на 9 950 нови дяла с номинална стойност 100 лв. всеки, се казва в уведомление на холдинга, публикувано чрез БФБ.

Трейс Транс извършва транспортната дейност в структурата на Трейс Груп, с което се постига повишаване на ефективността и оптимизиране на разходите при осъществяване на основната дейност на компанията, се казва в уведомлението.

Трейс Транс стопанисва и експлоатира новите 100 самосвала Рено Керакс, които Трейс Груп неотдавна купи за сумата от 6,58 млн. евро (7,9 млн. евро с ДДС).

Новата техника осигурява основна част от транспорта, необходим при строителството на новия участък от АМ Тракия от Стара Загора до Нова Загора.

В края на август Трейс Груп подписа договори по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 на обща стойност 21,6 млн. лв.

През първото полугодие на 2010 дружеството удвои приходите си от продажби на годишна база.

В момента Трейс Груп изпълнява строителството на Лот 2 от Магистрала Тракия, както и разширението на столичното метро от Младост 1 до бул. Цариградско шосе.

Акциите на холдинга приключиха петъчната търговия на БФБ без промяна на ниво от 50 лв. за брой, което представлява понижение от 21% от началото на годината и спад от 32% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 110 млн. лв.  

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още