IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Пропъртис продаде 54 апартамента в Санта Марина през юли и август

В последния ден на август е била реализирана хилядната продажба във ваканционното селище

13:40 | 02.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
ФеърПлей Пропъртис продаде 54 апартамента в Санта Марина през юли и август

През месеците юли и август ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (ФПП) е сключилo 54 нови договора за продажба на апартаменти във ваканционно селище Санта Марина, Созопол.

През третото тримесечие на 2009 дружеството продаде 56 апартамента в комплекса, а за първото полугодие на 2010 продадените апартаменти са 68 – увеличение от 6% на годишна база.

Август е един от най-успешните месеци по брой на продажбите в 5-годишната история на ваканционното селище, се казва в прессъобщение на ФПП, публикувано чрез БФБ.

В последния ден на месеца е била реализирана хилядната продажба във ваканционното селище, което е най-мащабният проект на дружеството.

Към края на миналата година инвестиционният портфейл на АДСИЦ-а включва 11 проекта от различни пазарни сегменти. Общата РЗП е 380 хил. кв.м, а извършените от дружеството инвестиции към края на 2009 са в размер на 173 млн. лв.

За първите шест месеца на годината приходите от продажби на компанията растат с 11% на годишна база до 12,9 млн. лв., а печалбата е в размер на 127 хил. лв. спрямо 1,4 млн. лв. година по-рано.

Акциите на ФеърПлей Пропъртиc поскъпват с 9,4% в днешната търговия на БФБ до 0,35 лв. за брой. Това представлява спад от 29% от началото на годината и понижение от 3,1% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 19,5 млн. лв.
 

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ - облигации(6F3A)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още