IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Игрите на глада" отново владее бокс офис класацията в Северна Америка

Лентата остава начело на списъка с най-гледаните филми трета поредна седмица

13:53 | 08.12.14 г. 1
<p>
	<em>Снимка: The Hunger Games Facebook page</em></p>

Снимка: The Hunger Games Facebook page

„Игрите на глада: Сойка-присмехулка – Част 1“, предпоследната част от филмовата поредица „Игрите на глада“ застава начело на бокс офис класацията в САЩ и Канада за трета поредна седмица, пише Bloomberg.

Тийнейджърската драма, в която участва актрисата Дженифър Лорънс, събра 21,6 млн. долара от продажбата на билети за Lions Gate Entertainment Corp., разкрива Rentrak Corp. Филмът на ужасите “Пирамидата“ на 21st Century Fox, който стартира със специални прожекции за малък брой зрители, реализира приходи в размер на 1,35 млн. долара и се класира девети в тазседмичния бокс офис.

„Има много големи филми в момента“, посочва Пол Дергарабедиан, анализатор на Retrak. “Имаше голяма премиера, която подпали света“.

Конкуренцията става все по-голяма с изтичането на 2014 г. През следващия уикенд Fox ще пусне по кината „Изход: Богове и Царе“, в който Крисчън Бейл играе Моисей, а Джоел Едгертън влиза в ролята на Рамзес.

„Ани“, последната част от трилогията „Хобит“ и тази от поредицата „Нощ в музея“, също са с декемврийски премиери.

Продажбите на билети за десетте топ филма спаднаха с 19% този уикенд до 68,3 млн. долара спрямо година по-рано.

"Изоставаме, но предстои излизането на още филми“, коментира Дергарабедиан. „Очакват ни още заглавия, така че се надявам те да се справят с дефицита от 2 или 3%“.

"Сойка-присмехулка – Част 1“ е първият от двата филма, които ще приключат екранизацията на книжната трилогия „Игрите на глада“. Лентата е събрала 257,7 млн. долара на вътрешния пазар от премиерата си на 21-ви ноември според Rentrak. Очакванията бяха лентата да събере 21 млн. долара през този уикенд, пише BoxOffice.com.

"Пирамидата“, режисиран от Грегори Левасьор, се очаква да събере 1,7 млн. долара. Лентата разказва за екип от археолози, които поемат на подземно пътешествие, за да разкрият тайните на пирамида. Продукцията е прожектирана в почти 600 кина, но не получи добри отзиви от критиците. Положителните отзиви за нея в сайта Rottentomatoes.com са едва 9%.

През този уикенд беше и дебютът на филма „Моята разходка в дивото“, който е сочен като претендент за „Оскар“. През почивните дни стартираха прожекциите му в 21 кина в САЩ и Канада. Лентата, която е базирана на истинска история, разказва за жена, която поема на дълъг поход по крайбрежието на Тихия Океан и се опитва да се справи с трагедията в живота си.

Продукцията има 92% положителни отзиви в Rottentomatoes.com и вече е генерирала 630 хил. долара от продажбата на билети.

"Шефове гадняри 2“ пък е събрал 8,6 млн. долара и се класира трети в бокс офис класацията, докато „Героичната шесторка“ може да се похвали в 8,1 млн. долара от продажби и четвърто място в списъка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
ival21
преди 9 години
Продавам Трилогията: Игрите на Глада: Сойка ПрисмехулкаТрите книги с 10% отстъпкаПерфектен подарък за Коледа. Цена от 38 лева е за цялата трилогия.Тел. 0887 393272
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още