IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не се предвижда актуализация на бюджета

За финансиране на плана "Орешарски" няма да се тегли заем, категоричен е финансовият министър Петър Чобанов

12:07 | 20.06.13 г.
Не се предвижда актуализация на бюджета

На този етап актуализацията на бюджета не се предвижда, съобщи в ефира на БНТ финансовият министър Петър Чобанов. Той потвърди обаче, че има рискове от неизпълнение на приходите.

Според него в момента се работи с ресурсите, с които държавата разполага, а ако мерките, предложени от правителството проработят, правителството ще може да приключи годината с финансовите разчети на предишното правителство.

Засега не се предвижда също и промяна в администрацията на приходната агенция. В зависимост от представянето им може да се стигне и до смени в екипите. Основната задача в момента обаче е спирането на „рекета върху бизнеса“, заяви още Чобанов.

На въпрос за финансиране на мерките в плана „Орешарски“ финансовият министър беше категоричен, че няма да бъде теглен заем, а ще бъдат оптимизирани разходите на министерствата и ще се ограничат „някои паразитни плащания“.

Чобанов обясни още, че обявените вчера мерки не са цялата програма на кабинета за управлението на страната. Това са само спешните мерки за стабилизиране.

„Офшорните компании не трябва изцяло да се заклеймяват, но трябва да се знае кой управлява парите“, заяви още финансовият министър. Той допълни, че темата за офшорните компании ще бъде в дневния ред на едно от следващите заседания на финансовите министри на Европейския съюз. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още