IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът обявява до дни решението на политическата криза

Оттук нататък всеки, подценил новата ситуация, в която се намираме, ще плати много висока политическа цена, коментира държавният глава в интервю за Нова ТВ

23:28 | 27.06.13 г. 32
Президентът обявява до дни решението на политическата криза

Президентът Росен Плевнелиев готви обръщение към нацията, в което ще посочи най-удачното според него решение на кризата, в която е изпаднала страната. Това обяви самият Плевнелиев в интервю за Нова телевизия.

„Решението обаче не може да бъде взето само от парламентарно предствените партии. В търсенето му трябва да участват и гражданските организации“, посочи той.

Той заяви, че не може да мисли единствено за това кога ще се проведат следващите избори, но и за онова, което ще случи след тях. „Аз не се боря за повече власт, а за повече демокрация. Не искам да бъда този, който ще разделя и дестабилизира, а този, който ще надгражда“, заключи президентът.

Що се отнася до бъдещето му в политиката, държавният глава отрече, че ще създава собствена партия. “Дори и след края на мандата ми не е морално да се връщам политиката”, коментира той.

Плевнелиев посочи, че не е във война с никого. „Аз дадох доверието си за кабинета „Орешарски”, но след това го оттеглих. Това не означава, че съм във война с когото и да било и няма да подкрепя всяка смислена реформа”, заяви той.

По думите му преходът в България не е приключил. “Протестите показват, че сме го докарали до фасадна демокрация със силно задкулисие“, посочи президентът.

„Оттук нататък всеки, подценил новата ситуация, в която се намираме, ще плати много висока политическа цена“, заключи Росен Плевнелиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 28 rate down comment 10
naso_fr
преди 10 години
Подкрепям Плевнелиев на 100%! От както е в БГ политиката се държи достойно, браво!Вярвам че в България има страшно много кадърни хора, просто са задушени от връскарчета от времето на комунизма. Така че оставка на сегашното правителство ВЕДНАГА и да идват тези които обещаят ПЪЛНА лустрация.Ще гласувам на следващите избори за партията, която обещае пълна лустрация!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 31 rate down comment 1
mathematician
преди 10 години
Те сонката и другите да кажат от къде си вземат парите. ;)ТВ7 е собственост на офшорка "офиСиално" - ама играят тази игра с/у президента.Да вземаш пари от офшорка и да протестиращ с/у офшорките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 36 rate down comment 3
leonidoff
преди 10 години
Винаги съм се чудил как толкова качествени хора като С. Дянков и Р. Плевнелиев се занимават с толкова изостанала публична администрация и общество. Разпознаваемо е едно в тях двамата - както Дянков още 2010г. говореше как свършва мандата и отлита, така и сега Плевнелиев говори, че след мандата се оттегля от политиката. Колкото и да сме демократични, не можем да излъчим политическо представителство, което да надмине обществото ни по качество. Много е показателно това, че половината от гласоподавателите си направиха харакири (няма да гласувам, няма за кой), други си избраха комунисти и един абсолютно необразован човек със съмнително психично здраве. Матряла трябва да се образова - нужна ни реформа в образованието, сега и веднага, "висшу" образование от университети като СУ, ВИНС, ЮЗУ не помага - даже напротив, задълбочава проблемите. А днес на дневен ред са инструментариума на репресивния апарат и внушенията. Жалко ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 18 rate down comment 6
Ricco
преди 10 години
"освен заклинания в стил "вервайте ми" нищо не е казал за офшорните си компании"--------------Сонка,пропуснала си - каза, че няма такива и откакто е в политиката, всичките му доходи и имущество са публични (както се изисква от закона).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 23 rate down comment 4
deant
преди 10 години
Пичове и пички, има си комисия в парламента по борба с корупция, водена от вашия любимец г-н Сидеров. Вместо да ходи да се прави на клоун по улиците, да вземе да се хване на работа в тази комисия и съвсем законно да извади данни, доказателства за да може прокурора да поиска имунитет на Плевнелиев. Само с лаене не става. Не съм фен на Плевнеливе и много пъти съм го хранил по форума и аз. Ако бъде доказан и осъден, аз също ще съм доволен от сигнала, че системата работи. Айде да си махаме вече капаците от очите, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 29 rate down comment 7
data
преди 10 години
мили ми смехурчета :1.Уважавайте единствената що годе читава институция в бг.2.Притежаването на пари в ошфорни сметки все още не е незаконно у европата макар и да е се смята за неморално в бг . 3.Няма да изскочи заек от таз трънка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 39
sonka.74
преди 10 години
Президентът по-добре да измисли как да излезе от собствената си политическа криза, защото досега освен заклинания в стил "вервайте ми" нищо не е казал за офшорните си компании, чрез които не само е източвал австрийската компания, а си е спестявал и плащането на данъци у нас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 36
faith no more
преди 10 години
Президента докога ще го питат дали е имал участие в офшорни фирми,а той ще отговаря,че няма пари в офшорни сметки? Колкото повече отказва да отговори на въпросите,толкова повече се засилват съмненията,че има какво да крие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 31 rate down comment 9
iivanoff
преди 10 години
Много си се "загледал" в сериала... направо си заживял в него :))) - излез от тИливизора, там са само артистите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 41 rate down comment 13
Сините камъни
преди 10 години
Хе, много на високо го качи ББ!Ходи на НДК, там май се събират поддръжниците на Сидеров!Да видим колко сте!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още