IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#ДАНСwithme за 18-ти път

Във вторник евродепутатите ще обсъждат политическата ситуация в България

20:38 | 01.07.13 г. 6
#ДАНСwithme за 18-ти път

За 18-ти пореден ден в София и още няколко града в страната се проведоха протести срещу правителството.

Демонстрацията отново започна рано сутринта, но този път хората се събраха да пият кафе пред Министерския съвет. След 18. ч. хиляди хора отново се стекоха на пл. “Независимост” и тръгнаха на обичайното шествие към Народното събрание, Орлов мост и оттам – към Националния дворец на културата (НДК).

Един от протестиращите носи кафез, в който е закачена снимката на Сергей Станишев. Друг носи лопата, на която е залепена бележка с надпис: „За окопаната къртица – лопата, за окопания мафиот във властта – лопата и съд”. Има плакат, който е направен като кутия от цигари с надпис: „Внимание, г-н Цацаров, игнорирането на Волен Сидеров вреди сериозно на вас и на народа около вас”.

Същевременно пред НДК в София се провежда и контрапротест в подкрепа на правителството.

Междувременно евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел съобщи за агенция “Фокус”, че във вторник в Страсбург ще бъде обсъдена актуалната ситуация в България и искането на протестиращите за нови избори.

„Заместник-председателят от Групата на ЕНП Манфред Вебер направи предложение да бъде обсъдена актуалната ситуация в България и искането на протестиращите за нови избори. Това, което той даде като аргументи, е че беше важно да се вземе предвид мнението на протестиращите срещу политиката, която се води в момента”, добави тя.

Необходим е дебат по темата за актуалната ситуация в България, за да покажем на българските граждани, че техният глас се чува, а Европейският парламент да излъчи послание, че не прилага двойни стандарти спрямо различните страни и различните управляващи партии, коментира още Габриел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
Натрий
преди 10 години
Правителството и парламента все едно живеят в паралелен свят. Никой не чува протестите. Работят си и си назначават зам. министри и областни. Направо не е за вярване. В Турция има водни струи, тук при нас има бездушие и игнориране на протестите, по-силно и от водна струя. Хората им казват "Махайте се" те си управляват... Е, няма такова дебелокожие...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
http://***.peticiq.com/za-svalyane-na-imuniteta-na-volen-siderov
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
RSG
преди 10 години
Срещу вятърните мелници протестират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
30 000:300=100Малко дадох повече протестиращи на БСП-то, но няма значение.Ако трябва обаче да напиша реалния брой, той е около 100.Т.е. 30 000:100=300 На всеки 300 човека един е за Орешарски!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!При такава подкрепа, СБОГОМ на правителството!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още