IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кадиев: Има огромен риск за постъпленията в бюджета

Шансът за нови избори през май е минимален, смята депутатът от БСП

19:08 | 08.12.13 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кадиев: Има огромен риск за постъпленията в бюджета

Има огромен риск с постъпленията в бюджета, призна депутатът от БСП Георги Кадиев пред БНТ. Поне още 300 милиона няма да бъдат изпълнени "и вината е и наша", не скри Кадиев, посочи той.

Според него е необходим сериозен ръст на икономиката и сериозен ръст в събираемостта, особено в агенция "Митници", за да бъдат изпълнени заложените параметри в бюджета за догодина.

В същото предаване бившият регионален министър Лиляна Павлова обвини управляващите, че въпреки проблемите в икономиката всички министерства са си гласували бонуси.

Това по закон е тяхно право и в това няма нищо лошо, допълни тя. Въпросът е дали са си раздали тези бонуси за добре свършена работа или за да получат подкрепата на служителите си да не протектират, смята Павлова.

В този смисъл тя каза, че би била изненадана ако в Министерството за инвестиционно проектиране са си раздали бонуси защото, по думите й, "там се чудеха 6 месеца какво ще работи"

Бонусите не са големият проблем, смята Кадиев, който допълни, че се надява да бъдат изкарани на светло истински скандали за корупция "в здравеопазването, в транспорта", защото бонусите са за хиляди левове, докато проблемът е там, където се разпределят 28 милиарда.

По отношение на продължаващите протести срещу правителството Кадиев посочи, че той не е услял, защото не е имал кауза. Украйна има кауза и тя е изборът между Европа или Русия, направи разликата той между България и Украйна. "Протестите ни висят като камък на шията и ние непрекъснато внимаваме какво правим", допълни Кадиев.

Той подчерта ролята на протеста на примера на партийните субсидии. Ако го нямаше този натиск (на протеста) въпросът с партийните субсидии нямаше да се промени, каза той и допълни, че 99 процента от депутатите не биха разглеждали този въпрос. Според него обаче намаляването на субсидиите е стъпка в правилната посока, която трябва да бъде последвана от още стъпки.

Ние може да имаме всякакви различия, но нито един от подкрепящите правителството не искат ГЕРБ да се върнат на власт, подчерта Кадиев.

"Парадоксът е, че колкото по-дълго ГЕРБ стои обединен, толкова по-дълго и ние ще сме обединени", каза още Кадиев.  "В момента, в който ГЕРБ започне да се разпада, тогава ще видите и пукнатини при нас, то е естествено. Ние си имаме нашите различия. БСП иска едно, ДПС друго, "Атака" - трето. В момента под заплахата от връщане на ГЕРБ на власт действаме в една посока", изтъкна Кадиев.

Мнението му е, че шансът за предсрочни избори през май е минимален, ако се стигне до вот, по-реалистично според него звучи да е няколко месеца след този за евродепутати.

Според Кадиев има нужда от възстановяване на баланса в управляващата коалиция.

"Мисля, че има определено изместване на тежестта в посока ДПС. Ние все пак сме един път и половина повече и като гласове, и като народни представители. В същото време основните комисии в НС наистина са на ДПС - бюджетна, икономическа, транспортна, енергийна, правна, това са много тежки комисии", посочи той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 11 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
Принципно, не подценявай никого! Нищо не е така, както изглежда! Не слагай готови етикети, не работи с клишета! Само мозък конфекция работи с готови мисловни *** и произвежда квадратни резултати! хахаха... ***, търкалета, капиталисти, социалисти, онанисти.... хахаха... Както казваше бай Иван Теслата - парата е^ава мамата на фукарата! хахаха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 30 rate down comment 2
STRAHO
преди 10 години
Кадиев е Актьор ! Не подценявай ***! Театъра им е малко по сложен от колкото изглежда и всеки си има роля. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 0
vzhekoff
преди 10 години
Авторът да си прочете статията или да си наеме редактор. То не е протектиране, то не са зирази от вида: "Поне още 300 милиона няма да бъдат изпълнени "и вината е и наша", не скри Кадиев, посочи той." Езиковата култура ли е, бързането ли е, но при всички случаи е ниска летва. Инвесторът е за взискателни читатели !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Кадиев -> One Man army :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 20
rumen221
преди 10 години
Приятели,В борбата между Доброто и Злото у нас, стана както обикновенно...! Нали сме американска колония...:- Дойде "Горския" (Джеймс Пардю) и разгони седенките и на протестиращи и на контапротестиращи...- ПОЛИТИЧЕСКА СКУКА...!!!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още