IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евроизборите ще предопределят стабилността на кабинета

Антон Кутев от БСП, Красимир Велчев от ГЕРБ и Станислав Станилов от Атака споделят пред Dnes.bg очакванията си за политическата година

11:08 | 25.12.13 г.
Евроизборите ще предопределят стабилността на кабинета

Резултатите от европейските избори през май 2014 г. ще предопределят стабилността на кабинета. Това прогнозира пред Dnes.bg “червеният” депутат Антон Кутев.

Той очаква напрегната година, но не толкова, колкото беше политическата 2013 г.

Кутев не очаква и да се стигне до предсрочни избори през 2014 г. Според него протестите ще продължат, но едва ли ще имат някакъв резултат.

 “За мен е важно какво ще се случи в икономиката. От това дали правителството успее да обърне негативните трендове в икономиката ще зависи животът му”, коментира той.

Красимир Велчев, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ, е категоричен, че очаква само едно от политическата 2014 година – избори, но не единствено за евродепутати, но и парламентарни.

“Не може това напрежение да продължава. Не е полезно, не е добре за държавата”, коментира той.

“Начинът, по който е  съставено сегашното мнозинство, е нечестен и некоректен за избирателите”, допълва още Велчев.

Зам.-председателят на парламентарната на „Атака” Станислав Станилов също не очаква предсрочни парламентарни избори, а нормална парламентарна година. Той обаче прогнозира, че събитията в политиката през следващите дванадесет месеца ще минат под знака на евроизборите.

“Очаквам предсрочни парламентарни избори само ако ГЕРБ получат по-висок резултат от БСП на евровота”, прогнозира Станилов.

Той не очаква и драматични процеси в най-голямата парламентарна група – на ГЕРБ. Според него оттам може да се отцепят още двама-трима народни представители, но това няма да доведе до промяна в картината в парламента.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:11 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още