IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стоилов: Колко ще изкара кабинетът зависи от това какво ще свърши

Депутатът не се нае с прогноза за евентуални предсрочни избори

12:30 | 28.05.14 г.
Стоилов: Колко ще изкара кабинетът зависи от това какво ще свърши

Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов обвърза продължителността на мандата на кабинета с това, което той ще свърши.

„По-добре е от действията на управлението и особено на правителството да се определя възможността за развитието на този мандат, така че той може да бъде по-дълъг и по-кратък“, обясни той.

Депутатът не се нае с прогноза за евентуални предсрочни избори. „Не знаем кога ще са следващите национални избори“, коментира той.

Стоилов заяви, че продължителността на мандата не е самоцел и не може да бъде основната задача, която стои пред БСП, а да се изпълнят максимално ангажиментите, поети пред хората.

Ако има условия за това, мандатът може да бъде по-дълъг, ако това не става, ние ще губим подкрепата, която сме получили и която видяхме, че е намаляла, коментира той.

Депутатът обаче не вижда възможност за друго партньорство в този парламент.

За евентуални промени в кабинета Стоилов разясни, че „министрите трябва да са резултат от това как се преценява управлението за изминалата една година, какви нови задачи трябва да бъдат решавани“. Тогава вече ръководствата и премиерът трябва да преценят евентуално къде и какви промени да се правят, допълни той.

Стоилов настоя за актуализация на задачите, които трябва да бъдат решавани от кабинета в следващите месеци. Според него трябва да има ясни, видими резултати, не просто програмиране на действия за неопределено време.

Депутатът даде и пример, че разговорът за възстановяване на две-три индустриални предприятия не може да продължава повече, без да доведе до ясна развръзка дали това ще става и по какъв начин.

По думите му трябва да се прецени и в каква степен е възможно да бъдат повишени доходите следващата година.

Стоилов не изключи като вариант и собствената си оставка заради изборния резултат. „Всеки един от нас трябва да е готов да носи своята отговорност в политиката. За съжаление, формите не са много, така че ще преценим с оглед на развитието на процеса какво е необходимо да се направи“, отговори той.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още