IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 200 000 евро ще бъде цената на Mercedes S-Class Pullman

Германците са убедени, че този път ще пожънат успех в най-луксозния сегмент

12:50 | 26.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Mercedes S-Class (W222). <em>Снимка: Mercedes </em></p>

Mercedes S-Class (W222). Снимка: Mercedes

Германският автомобилен производител Mercedes не успя да се представи на ниво в луксозния сегмент и затова прекрати съществуването на марката Maybach. Това обаче съвсем не означава, че компанията се е отказала от този пазар. Следващият опит на Mercedes за доминация при най-луксозните автомобили ще бъде направен със S-Class, чиято версия Pullman ще излезе догодина.

Вече стана ясно, че Mercedes S-Class Pullman ще има междуосие от около 3500 мм, а общата дължина на машината ще достигне цели 6000 мм. Сега председателят на Daimler Дитер Цетче разкри нови подробности за бъдещата най-луксозна кола на компанията.

В интервю за Autocar Цетче заяви, че Mercedes е силно обвързан с пазара на суперлуксозни коли, тъй като марката има традиции при автомобилите от това ниво. "Mercedes иска да затвърди лидерските си позиции на този пазар и Pullman е част от стратегията. Убеден съм, че автомобилът ще пожъне огромен успех", заяви той.

Председателят на Daimler потвърди, че премиерата на Mercedes S-Class Pullman ще се състои през пролетта на следващата година, уточнявайки, че цените на модела ще стартират от над 200 000 евро.

По-рано Дитер Цетче описа автомобила като "въплъщение на луксозен седан, символ на всепризнатата германска инженерна мисъл, метафора за най-добър в класа", пояснявайки, че S-Class ще бъде еталон по отношение на разход на гориво, безопасност, лукс и дизайн.

Mercedes S-Class Pullman ще се конкурира с автомобили от калибъра на Rolls-Royce Phantom.

Още за новото поколение Mercedes S-Class четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още