IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АвтоВАЗ излиза с цели 30 нови модела

Автомобилите ще бъдат представяни поетапно през следващите 5 години

15:01 | 08.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Lada xRay. Снимка: АвтоВАЗ</p>

Lada xRay. Снимка: АвтоВАЗ

Волжският автомобилен завод планира през следващите 5 години да пусне цели 30 нови модела. Това обяви президентът на АвтоВАЗ Игор Комаров пред руски журналисти по време на икономически форум в Самара, цитиран от Росийская газета.

Той отказа да разкрие какви точно ще бъдат тези автомобили, но някои от тях станаха известни на медиите. Сред бъдещите нови модела са напълно обновената Lada Priora, която ще излезе в няколко модификации, хечбекът Lada Granta, както и Lada Kalina в по-евтина версия и ниски нива на оборудване.

Преди тях обаче ще се появи Lada Kalina във версия комби, като нейното производство ще стартира още в средата на август в завода в Толиати. Първоначално този модел ще се продава само с най-високо ниво на оборудване, като предстои от компанията да обявят цената му. В момента хечбек версията на Kalina с автоматична скоростна кутия и 1.6-литров двигател с мощност 106 к.с. струва 9500 евро.

След тези модели АвтоВАЗ смята да започне производството на напълно нов всъдеход, чието ориентировъчно появяване на пазара е предвидено за 2017-2018 г. Този автомобил ще бъде изцяло руски проект, за разлика от друг кросовър, който компанията ще произвежда съвместно с Renault. Освен това французите ще помогнат на руснаците и за създаването на нов хечбек. Тези два модела ще бъдат изцяло в духа на концепта Lada xRay, показан на изложението в Москва миналото лято.

Освен това АвтоВАЗ планира да започне сглобяване на още няколко модела, които ще се продават под марките Renault, Nissan и Datsun.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още