IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat и PSA инвестират 700 млн. евро в нови товарни бусове

Двата концерна продължиха договора си за съвместно производство до 2019 г.

13:55 | 11.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Fiat</em></p>

Снимка: Fiat

Концернът Fiat и групата PSA Peugeot-Citroen обявиха, че ще продължат сътрудничеството си за производството на товарни бусове до 2019 г., съобщава агенция Bloomberg.

За целта ще бъде направена инвестиция от 700 млн. евро в завода SevelSud в Италия, където се произвеждат Fiat Ducato, Peugeot Boxer и Citroen Jumper. От тази сума 550 млн. ще бъде платена от Fiat, а останалите 150 млн – от PSA. Парите ще отидат за модернизиране на предприятието и за съвместна разработка на нови модели.

Според новото споразумение, инвестицията ще позволи да бъдат максимално натоварени производствените мощности в предприятието. Неотдавна консултантската компания AlixPartners обяви в свое изследване, че 58 от 100-те най-големи автомобилни завода в Европа са натоварени с по-малко от 75% от мощностите си.

Освен в Италия, Fiat и PSA си сътрудничат и за производството на компактните ванове Fiat Fiorino, Peugeot Bipper и Citroen Nemo, които се сглобяват в Турция.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още