IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джипът на Bentley получи зелена светлина за производство

Най-мощният и най-луксозен SUV ще се появи на пазара през 2016 г. за цена от около 240 000 долара

16:16 | 23.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Концепцията EXP 9 F. Снимка: Bentley</em></p>

Концепцията EXP 9 F. Снимка: Bentley

За SUV модел на Bentley се говори от няколко години, като от британската марка най-накрая потвърдиха официално, че моделът е получил зелена светлина за производство. Той ще бъде завършен и готов за пазарната си премиера след 3 години, като ще се превърне в "най-мощния и най-луксозен SUV".

Бъдещият модел, за който от Bentley вече обявиха, че са получили над 2000 поръчки, ще се произвежда в Крю, Великобритания. По-рано се твърдеше, че производството му може да се осъществява в Братислава, Словакия, където се сглобяват Audi Q7, Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg, на които SUV возилото на Bentley ще се базира. В крайна сметка обаче заводът в Крю е бил предпочетен заради големите си традиции в производството на модели на Bentley.

Във фабриката ще бъдат инвестирани 800 млн. лири и ще бъдат открити най-малко 1000 работни места.

Любопитен факт е, че в прессъобщението до медиите не се споменава нищо за концепцията EXP 9 F, с която марката представи своя бъдещ SUV по време на миналогодишното изложение в Женева. Този концепт не се прие добре от публиката, като в крайна сметка британците обявиха, че ще го преработят изцяло. На какви промени ще бъде подложен, все още не е ясно, но спекулациите сочат, че серийната версия ще бъде много различна и вероятно ще бъде вдъхновена от най-известните модели на британската марка.

Според същите твърдения цената на модела ще бъде около 240 000 долара

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още