IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen даде официална зелена светлина на Taigun

Малкият кросоувър влиза в серийно производство през 2016 г.

08:54 | 26.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Volkswagen</em></p>

Снимка: Volkswagen

Volkswagen официално потвърди, че ще пусне в серийно производство малкия кросоувър Taigun, създаден на базата на градския Up!. Според сайта Carscoop, автомобилът ще бъде готов за производство през 2016 г. Изданието публикува нови снимки на модела, като уточни, че той ще се превърне в донор на един от двата кросоувъра на друга марка от концерна Volkswagen – испанската SEAT.

За първи път Taigun бе показан по време на изложението в Сао Пауло през 2012 г. На размери той е по-голям от Up!, като в сравнение с него е увеличил дължината си с 81 мм, широчината – с 83 мм, и междуосието  - с 50 мм.


Показаният прототип тежеше едва 985 кг, като се задвижва от 1.0-литров трицилиндров бензинов турбо мотор с мощност 110 к.с. Това е достатъчно, за да може машината да ускорява от 0 до 100 км/ч за 9.2 секунди. Заради малките си размери и мощност, Taigun няма да бъде предлаган на пазара в САЩ.

Що се касае до кросоувърите на SEAT, шефът на испанската компания Юрген Стакман обяви, че те се приоритет за производителя. Той се надява кросоувърът на платформата MQB да бъде готов още догодина, като ще се бори за клиенти в сегмента на Volkswagen Tiguan и Nissan Qashqai. Две години по-късно ще излезе и другият джип на марката.

Всички снимки разгледайте в публикацията на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още